CDV INFO
Image default
Auto

Ferrari Testarossa

 

De Ferrari Testarossa is een klassieke auto. Dit model Ferrari was ontworpen daar een team bestaande uit Leonardo Fioravanti, Ian Cameron, Guido Campoli, Emmanuele Nicosia en Diego Ottina, en werd geproduceerd van 1984 tot en met 1996 in het thuishonk van Ferrari, het plaatsje Maranello in Italië. De Testarossa is een 12-cylinder sportauto en was de opvolger van de Ferrari Berlinetta Boxer. In de twaalf jaar dat de Testarossa in productie was zijn er 10.000 auto’s van dit model gemaakt, wat het tot een van de meest geproduceerde Ferrarimodellen maakt. De Testarossa werd voor het eerst aan het publiek geïntroduceerd in Paris Auto Show van 1984; in 1992 werd een aangepast ontwerp gepresenteerd in de Los Angeles Auto Show.

De ontwikkeling van de Ferrari Testarossa

De Testarossa werd ontworpen om enkele problemen op te lossen met een andere, eerdere Ferrari, de 512i BB uit 1981. Deze auto had last van een te sterk opwarmende cabine, omdat er een leiding liep van de radiator aan de voorkant naar de motor die halverwege de auto was aangebracht. Verder was er in de 512i BB te weinig ruimte voor bagage. De Ferrari Testarossa werd ontworpen door het team in Pininfarina. Zij maakten de auto zowel breder als langer, zodat dit nieuwe model Ferrari aardig wat groter was dan zijn voorganger. Verder was deze auto aerodynamischer en had hij een naar voren openende motorkap.

Wat betekent ‘Testarossa’?

De naam van de Ferrari Testarossa is een verwijzing naar de beroemde sportautowereldkampioen, de Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957. ‘Testarossa’ betekent in het Italiaans letterlijk ‘rood hoofd’. De naam verwijst naar de roodgeverfde cam covers van de 12-cylinder motoren van beide auto’s. Nog een leuk weetje: de Testarossa kan een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken in 5,3 seconden.

http://www.ferraritestarossa4sale.com/