CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

WAT WEL EN NIET MAG MET LED LAMPEN

LED-lampen hebben dergelijke talrijke toepassingen waardoor velen geleidelijk hun lampen vervangen. Wat zijn de toepassingen van LED-verlichting in huishoudens en wat zijn de dingen waar we aandacht aan moeten besteden tijdens hun werking? LED lampen hebben zo veel voordelen. Het meest voor de hand liggende is zijn zeer laag energieverbruik, waardoor het de meest energie-besparende vorm van verlichting is op de markt. Een ander groot voordeel ten opzichte van andere vormen van energiebesparende lampen is de lange levensduur die deze lampen hebben. LED ’s branden niet minder dan 25000 uur in levensduur. Dat is ongeveer drie keer langer dan een spaarlamp. LED-verlichting heeft een breed scala van kleuren, straal hoeken en helderheid, en deze functies laten toe hen te gebruiken op verschillende gebieden, maar ook zijn er een paar dingen best te voorkomen. Dus wat zijn de dos en don’ts met LEDs, naast de vele voordelen?

LED-lampen zijn beschikbaar voor laagspanning systemen en voor het 230V lichtnet. Aangezien laagspanning LED verlichting enigszins verschillende eisen heeft, zullen we hier enige netspanningen bespreken. Dus wat zijn de voor de hand liggende voordelen van LED’s voor het lichtnet? Aangezien ze met de regelmatige hulpstukken, zoals E27, E14, GU10 LED of B22 komen. Om te beginnen, schakel de lichten uit, dan verwijdert u de oude lamp door linksom draaien. Zodra de LED lamp GU10 in de fitting zit, draai hem dan met de klok mee zo ver als je kunt.

LED-lampjes zijn niet gevoelig voor veel aan en uit schakelen, dus zodat wanneer geplaatst, u deze kunt zo vaak als wenst kunt aan- en uitzetten.. De LED-diodes zijn gevoelig voor warmte, maar ze zijn niet zo gevoelig voor koude, dus als u bijvoorbeeld een gloeilamp buiten uw huis heeft in de veranda, zij gemakkelijk aan te zetten zijn. LED-lampjes zijn beschikbaar met verschillende IP-ratings (IP-rating geeft de mate van bescherming tegen water weer). LED VERLICHTING met IP-beoordeling meer dan 54 zijn geschikt voor het gebruik in vochtige plaatsen. Ook krijgen ze onmiddellijk hun volledige helderheid, dus u hoeft niet enkele minuten te wachten om de volledige lumen te verkrijgen. LED-schijnwerper zijn de ideale oplossingen voor het lezen, bijvoorbeeld aan de ene kant omdat hun licht directioneel is, en vooral omdat, in tegenstelling tot andere soorten energie besparende verlichting, de LED’s helemaal niet flikkeren. Dit maakt het ook de gezondste lichtoplossing in de markt.

Er zijn een aantal dingen waar u moet op letten bij het gebruik van LED-lampen. LED’s zijn zeer licht en directe bronnen van licht, dus voorkom het kijken naar hen wanneer ze zijn ingeschakeld. Als uw LED-diodes onthuld worden, raak ze zo weinig mogelijk aan, het natuurlijke vet van de menselijke huid zal stof aantrekken en zal de helderheid verlagen. De beste oplossing is om LED lampen te kopen met een glasdeel ter bescherming van de diodes van stof. besteed aandacht of de lamp dimbaar is die u kocht. Niet-dimbare LED’s kunnen worden beschadigd met dim schakelaars, maar ook Dimbare LED lampen hebben speciale vereisten. De meerderheid van Dimbare LED’s werken met TRIAC dimmers (dat is de traditionele, niet-elektronische dimmer, meestal werkende met een draaiknop of verplaatst met een dia), maar niet alle LED’s werken zo, dus het is best om de lamp van de leverancier te controleren voordat u deze begint het te gebruiken.

http://www.leds-depot.be/