CDV INFO
Image default
Kinderen

Kinderfietsen en veiligheid

Kinderfietsen en veiligheid.

Met de herfst voor de deur is het belangrijk dat ook kinderfietsen goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dit betreft natuurlijk niet de allerkleinste 12 inch fietsjes, maar zodra ze een slag groter zijn, bijvoorbeeld 16 inch en uw kind goed met U mee rijdt in het verkeer, dan dienen deze fietsen wel aan de veilige verkeerseisen te voldoen. Remmen, zowel handrem als trommelrem, maar zeker zo belangrijk: de verlichting. Ook een kind dient zowel voor, achter als aan de zijkant door een automobilist goed zichtbaar te zijn: let dus goed op dat koplamp en achterlamp goed werkend zijn, maar ook dat de fiets reflectoren op de banden bezitten zodat ze in de koplampen oplichten.

Natuurlijk kun je met deze donkerder wordende dagen het kind van een reflecterende jas voorzien, of van extra belichting voorzien door op batterij werkende lampjes aan de jas van uw kind te hechten. Veiligheid gaat immers voor alles!

Kinderfiets kopen

Waarom zou je naar de locale fietsenwinkel gaan als je online goedkope aanbiedingen van kinderfietsen kan vinden en kopen? Wij vergelijken jongens en meisjes fietsen. Voor kinderen hebben wij diverse merken en modellen (12, 16, 20 inch) op voorraad bij gerenommeerde fietsenshops online. Eveneens leuk om cadeau te geven aan jarige jongens en meisjes die reeds kunnen fietsen of dit nog moeten leren.  Als uw kind net begint met fietsen kunt u het beste een driewieler aanschaffen.

Daar heeft uw kind meer steun aan. Er zijn ook driewielers verkrijgbaar met een duwstang. Als uw kind moe is, kan u hem of haar verder duwen. Fietst uw zoon of dochter vaak zelfstandig richting school? Zorg dan voor een fietshelm. Is uw zoon of dochter al wat groter?

Dan kunt u een 12 inch meisjesfiets kopen met rijwieltjes. Zorg dat het zadel op heuphoogte is afgesteld. Zet de fiets met meerdere sloten vast. Zo verkleind u de kans op diefstal. Door een fietstas op de bagagedrager te doen, hoeft uw kind zijn of haar spullen niet aan het stuur te hangen. Er zijn tegenwoordig genoeg hippe fietsaccessoires te koop om de fiets helemaal naar eigen smaak te pimpen. 

https://www.fietsenwinkel.org/product-categorie/kinderfietsen/