CDV INFO
Image default
Auto

Elektrisch rijden is beter voor mens en milieu

De trend op het gebied van autorijden voor de toekomst, is elektrisch rijden. We zullen het steeds vaker gaan zien en zien het op dit moment ook steeds vaker voorbij komen. Elektrisch rijden is om een aantal redenen gewoon een stuk aantrekkelijker dan rijden op benzine of diesel. Elektrisch rijden is een stuk goedkoper dan rijden op benzine soorten, dit komt doordat elektriciteit in verhouding goedkoper is dan benzine. Daarnaast is elektrisch rijden niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor het milieu. We merken dat het steeds slechter met ons milieu gaat, de vele uitlaatgassen spelen hier een grote rol in en dit kunnen we nu terug gaan dringen door elektrisch te gaan rijden. Lees alles over elektrisch rijden op www.nu-auto-opladen.nl

Elektrisch rijden is beter voor uw portemonnee

Het eerste voordeel van elektrisch rijden, is dat onze overheid duurzame mobiliteit waardeert en stimuleert. Hierdoor levert elektrisch rijden een aantal mooie voordelen op. Ten eerste is er sprake van vele belastingvoordelen. Elektrische auto’s zijn in tegenstelling tot normale auto’s, vrijgesteld van BPM. Dit kan op jaarbasis toch een mooi bedrag schelen. Daarnaast betaal je over stroom geen belasting. Bij diesel, benzine en gas is dat wel het geval en daardoor zijn deze laatstgenoemde soorten dus duurder dan elektriciteit. Had u uw elektrische auto eerder dan 2015 gekocht, dan genoot u van nog meer voordelen. Tot 2015 waren elektrische auto’s namelijk vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Beter voor het milieu

Naast de vele belastingvoordelen, zijn er ook veel voordelen op het gebied van milieu. Elektrisch rijden kan namelijk bijdragen aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. Elektrische auto’s produceren namelijk geen stikstofoxiden en fijnstof, op drukke wegen en in drukke steden is dit een aangenaam voordeel. Naast de voordelen op het gebied van milieu, is er ook een aantrekkelijk voordeel op het gebied van geluid. Elektrische auto’s zijn namelijk stiller en produceren daardoor minder geluidshinder.

Duurzame energiebronnen

Als laatste belangrijke voordeel benoemen wij nog iets dat met onze natuur te maken heeft. Onze voorraad fossiele brandstoffen begint namelijk op te raken, door elektrisch te gaan rijden zorgen wij ervoor dat deze voorraad minder snel opraakt. In de toekomst zullen wij andere duurzame energiebronnen moeten vinden die het mogelijk maken om ons toch op een normale manier te vervoeren.