CDV INFO
Image default
Auto

Pechvogel met een rijbewijs

Heb jij nou altijd deze twee dingen: pech en een rijbewijs? In dat geval weet jij waarschijnlijk wel hoe vervelend het is om schade en/of een ongeluk te hebben met jouw auto. Je wil het altijd voorkomen, maar het lot heeft zich gewoon tegen jou gekeerd. Zo lijkt het in ieder geval wel. Je denkt misschien dat met het lot niet te tarten valt, maar ik denk dat je daar geen gelijk in hebt. Er zijn namelijk heel veel soorten autoschade, maar ze hebben ook allemaal een oplossing. Benieuwd naar welke soorten schade en oplossingen er dan wel zijn? Lees dan gauw verder in dit artikel.

 

De soort autoschade die echt het allermeest voor komt, is bumperschade. Het is zo dat bijna de helft van alle automobilisten in Nederlands wel eens te maken hebben gehad met bumperschade. Dit is niet heel gek, als er ook maar een drempel of stoep te hoog is en jij niet op let, dan kom je er met je bumper al tegen aan. Hoe voorkom je dit nu? Door goed op het snelheidslimiet te letten en door goed alle strepen op de weg te bekijken!

 

Naast bumperschade komt deukschade ook heel erg vaak voor. Deukschade is echt heel snel te maken. Als je maar iets te snel de portier open doet of net een paaltje over het hoofd hebt gezien heb je alweer deukschade. Deukschade kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door een botsing. De ultieme oplossing om deukschade te voorkomen, is goed uitgerust en fit de auto in stappen. Dan ben je namelijk het meest alert en let je het beste op.

 

Als derde soort autoschade hebben we parkeerschade. Voor veel bestuurders is en blijft het onderdeel parkeren lastig, meer dan 18 procent van alle schades wordt veroorzaakt tijdens het parkeren. Dit komt vaak doordat je geen zicht hebt op de dode hoek. Om dit zicht te vergroten, is er voor elk voertuig een achteruitrijcamera te koop. Is dat niet geweldig?! Voor de Ford Transit heb je een Camos camera en voor de Mercedes Sprinter is er de Orlaco camera.

https://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Leren parkeren

Hoe kies je de beste methode voor rittenregistratie?

Zoek een auto bedrijf in de buurt