CDV INFO
Image default
Auto

Voorbereid leasen

Als je denkt aan het leasen van een auto, wil je daar zo goed mogelijk op voorbereid zijn en tegen zo min mogelijk problemen aanlopen. Eigenlijk is het leasen van een wagen niet zo heel moeilijk. Je moet alleen weten op welke manier je een auto wilt leasen en voor hoelang. Want het leasen van een auto heeft meestal een tijdsduur van twee à drie jaar, tenzij je voor de shortlease gaat. Meestal vereisen leasemaatschappijen het overleggen van een jaarrekening, voordat ze met je in zee gaan. Voor een zelfstandig ondernemer kan dit lastig zijn, omdat je geen vast inkomen hebt.

Gemakkelijk auto leasen zzp

Precies om deze reden, maken veel zzp’ers gebruik van de shortlease. Auto leasen zzp is kiezen voor gemak, omdat je een vast maandbedrag betaalt voor je auto en geen extra kosten betaalt. De enige andere uitgaven die je maakt, zijn de brandstofkosten voor de wagen. De leasemaatschappij zorgt verder dat de allriskverzekering, pechhulp, wegenbelasting en andere kosten die bij een auto komen kijken, verrekent worden met het vaste maandbedrag dat je uitgeeft. Zo heb je weinig omkijken naar je auto. Zelfs als je problemen hebt met de wagen, zorgt de leasemaatschappij voor een vervangend model.

Representatieve leaseauto’s voor betaalbare prijs

Leaseauto’s die worden aangeboden zijn representatief en goed betaalbaar. Je komt goed voor de dag als je op bezoek gaat bij een klant. Meestal zijn de modellen nog geen twee jaar oud. En als je bijvoorbeeld een wagen met meer ruimte nodig heeft, kun je de Mercedes Vito lease rijden. Als je in totaal meer dan negentig procent van je kilometers voor de zaak rijdt, dan hoort de wagen tot de onderneming te behoren en valt het niet onder privé bezit. Anders mag je €0,19 aftrekken van jouw winst, per gereden zakelijke kilometer.

https://www.autoleasenzzp.nl