CDV INFO
Image default
Auto

Een paar tips voor het aanschaffen van een nieuwe elektrische laadpaal

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt: er zijn heel veel laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. In de meeste gevallen heeft u per automerk de keuze uit meerdere verschillende laadpalen. Van online laadpalen tot offline oplaadpalen. Maar welke laadpaal is geschikt voor jouw elektrische auto?

Elektrische laadpaal, online vs offline

We hebben het al verklapt, er zijn zowel online als offline laadpalen. Het verschil tussen deze twee laadpalen is vooral dat je bij offline laadpalen geen inzicht in het energieverbruik. Bij een online laadpaal elektrische auto is dit wel het geval. Met andere woorden, je kan precies zien hoeveel energie jouw laadpaal elektrische auto verbruikt. Een online laadpaal is dan ook vaak verbonden met een back-office systeem. Dit kan erg handig zijn!

Hoogte van de investering

Er zijn laadpalen beschikbaar voor duizenden euro’s, maar je hebt ook wel laadpalen voor een paar honderd euro. De hoogte van de investering hangt af van diverse factoren. Hierbij kan je denken aan het merk, maar ook of de laadpaal bij jou thuis wordt geinstalleerd. Indien het bij je thuis wordt geinstalleerd, ben je in de meeste gevallen duurder uit dan dat je de laadpaal zelf installeert. Mocht je dus wat geld willen besparen (en je bent handig), installeer de laadpaal dan zelf!

http://reithpower.nl/