CDV INFO
Image default
Auto

Hoe kies ik de rijschool die bij mij past?

Hoe kies ik de rijschool die bij mij past?

 

Kwaliteit

Je wilt je rijbewijs behalen en vraagt af waar je op moet letten bij het kiezen van een rijschool. Allereerst is het erg van belang dat je kiest voor kwaliteit. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Sterker nog, het kan soms zelfs goedkoper zijn! Soms is het niet direct goedkoper, maar indirect. Wat houdt dit in? Als de lessen niet van kwaliteit zijn, moet je meer lessen nemen om klaar te zijn voor het rijexamen. Als je dan kijkt naar de verhouding, kom je goedkoper uit met iets duurdere lessen met veel meer kwaliteit. Daarnaast is stijgt de kans ook dat je in één keer slaagt. Want zakken voor het rijexamen, betekend dat je dus nog meer lessen gaat nemen en opnieuw moet betalen voor het rijexamen, kortom nog meer kosten moet maken. Dus kwaliteit kan juist kostenbesparend zijn. Hierbij is het dus belangrijk om te kijken naar het slagingspercentage van een rijschool. Hoe hoog is het slagingspercentage van de rijschool? Om een hoog slagingspercentage te behalen, dient een rijschool de volledige aandacht te geven aan zijn leerlingen en volledig begeleiden van A tot Z.

 

Sfeer

Vervolgens is het van belang dat je een vaste rijinstructeur hebt. Afwisseling voelt aan alsof je op een nieuwe rijschool begint met rijlessen vanaf het begin. Dat wil je niet hebben dus. Net als hoe je goed presteert op het werkvloer als de motivatie hoog is, werkt het evenredig wanneer je het naar je zin hebt tijdens de rijlessen. Hierbij moet je dus letten op de sfeer tijdens de rijlessen. De sfeer moet dus niet alleen leerzaam zijn, maar ook gezellig zodat je er met volle zin tegenaan gaat. Dus je rijinstructeur moet wel vriendelijk zijn en ver van chagarijnig. 

 

Flexibiliteit

Het is van belang dat de rijschool en je rijinstructeur flexibel is. Dit sluit ook aan onder het kopstukje “sfeer”. Het is namelijk erg demotiverend als men niet flexibel is tegenover je. Hierbij kan je denken aan allerlei gevallen. Bijvoorbeeld als je je niet kunt veroorloven om je lespakket in één keer te betalen. Dan zou het prettig zijn als het in termijnen kon. Iedere keer heen en weer reizen om je rijlessen te kunnen volgen is ook geen optie. Het kan soms slecht uitpakken met je planning of afspraken die je daardoor moet verzetten. Daarom is het belangrijk dat je thuis wordt opgehaald of opgezet. Bij Rijschool Turbodrive in Delft doen ze hier nog eens een schepje bovenop en is het zelfs mogelijk om op locatie A te worden opgehaald voor je rijles en afgezet te worden op locatie B na je rijles.  Hierdoor is het mogelijk om een strakke planning niet te hoeven verzetten.  Daarnaast is een gratis proefles altijd mooi meegenomen. Je kunt direct kennis maken met je toekomstige rijinstructeur en ben niet direct gebonden aan een lespakket.

 

Geen wachtrij

Bij sommige rijscholen zijn er weinig rijinstructeur waardoor er weinig rijlessen gegeven kunnen worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geen spoedcursus volgen en kan de rijschool ook niet erg flexibel zijn. Daarnaast kan je niet bij alle rijscholen zomaar even een afspraak nemen inplannen voor het rijexamen. Hierdoor zou je dus je lessen moeten verlengen wat weer extra kosten betekend en natuurlijk duurt het ook langer voordat je je rijbewijs in handen hebt.