CDV INFO
Image default
Auto

De beste methode om zelf je autobanden te wassen

Zelf je auto wassen is een basistaak, maar zoals bij veel dingen, zijn er enkele details en trucs die het weten waard zijn.

U kunt de klus klaren met de meeste auto’s in tien eenvoudige stappen. Dat omvat een waxbeurt en bandenbehandeling.

Toen ik als kind opgroeide, waste ik de auto’s van mijn familie bijna elk weekend in de zomer.

In de loop der jaren ben ik er behoorlijk goed in geworden en heb ik het hele proces teruggebracht tot tien eenvoudige stappen.

Tegenwoordig rijd ik mijn auto’s vaak door een plaatselijke wasstraat, maar af en toe pak ik de: spons, emmers en oude handdoeken om het werk zelf te doen. Ik ben ouderwets, maar je kunt het reinigen van je autobanden makkelijk uitbesteden aan een wasstraat.

Dit is hoe mijn systeem werkt:

U kunt uw auto altijd meenemen naar de wasstraat, maar er zijn momenten dat u het zelf wilt doen. Ik was al auto’s sinds mijn jeugd en hoewel mijn techniek een beetje ouderwets is, is het een praktische en succesvolle methode.

1. Bevochtig de oppervlakte van de band. Bereid het oppervlak voor door vuil, ruwe olie, vogelpoep, et cetera af te soppen en bereid de band voor op de volgende lading water en zeep. Moet je je wassen in zon of schaduw? Mij om het even, maar schaduw heeft zijn voordelen, zoals dat de auto koel aanvoelt

2. Breng royaal zeep aan. Ik gebruik gewoon afwasmiddel en warm water, maar zoals we zo zullen zien, zijn er meer manieren om het wasmiddel aan te brengen. Dit is de sleutel: begin met inzepen vanaf het dak, werk naar beneden en werk snel.

Afwasmiddel wordt afgekeurd door serieuze autowasstraten, die beweren dat je een speciaal geformuleerde zeepreiniger moet gebruiken die de lak of was van je auto niet aantast.

3. Gebruik het ‘twee-emmer-systeem’. Ik heb dit pas onlangs omarmd. Het idee is dat je één emmer zeepwater hebt om te schrobben en één emmer schoon water om de spons te spoelen. Dit systeem houdt het zeepwater schoner.

4. Gebruik een mooie, grote spons. Omdat je snel werkt, wil je de auto zo snel mogelijk inzepen, en dat betekent een grote spons om het metalen oppervlak te bedekken. Je kunt natuurlijk ook een speciaal washandje kopen, meestal gemaakt van synthetisch materiaal.

5. Spoel je auto af!

6. Droog je auto af. Ik bewaar een half dozijn oude handdoeken voor dit doel. Laat je auto snel drogen, maar overdrijf het niet, want je kunt krassen op de lak veroorzaken. Als je het serieus wilt aanpakken, kun je een microvezeldoek gebruiken, speciaal ontworpen voor het drogen van auto’s.

7. Stofzuig het interieur van je auto! Sommige mensen beginnen met deze stap, maar ik geef er de voorkeur aan het interieur tegen het einde te doen.

8. Vergeet de vloermatten niet. Schoon tapijt en vuile vloermatten vormen geen goede combinatie. Ik hou ervan de mijne te schrobben ​​en ze in de zon te laten drogen.

9. Wax, wielen en ramen. Ik heb altijd een pasta wax gebruikt, zoals Turtle Wax, maar vloeibare wax is ook een optie. Voor wielen gebruik ik gewoon gewone Armor All, maar nogmaals, er zijn speciale bandenreinigingsproducten. Wielen zijn een lastige categorie. Als ze echt vies zijn, Reinig ze dan eerst met water en zeep en gebruik aan het eind een kleine schrobborstel. Ramen reinigen? Gebruik voor je ramen verdund azijn en ja, een oude krant werkt prima als een doek!

Geschreven door: autobanden Arnhem.

 

https://www.budgetbanden.com

Gerelateerde artikelen

Taxibedrijf zoeken in Rotterdam

Hoe kies je de beste methode voor rittenregistratie?

Milieuvriendelijke auto’s zijn ook te leasen