Drone met langste vliegtijd

      Reacties uitgeschakeld voor Drone met langste vliegtijd

De maximale vliegtijd van een drone is één van de belangrijkste zaken waar je op moet letten als je een drone kopen gaat, zoals een DJI Mavic 2 Zoom. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk genieten van je drone met camera en dan bij voorkeur in de lucht. Bijna alle drone shops geven de minimale en maximale vliegduur op één accu aan. Een drone blijft net zo lang in de lucht als de batterij de motoren van voldoende stroom kan voorzien. De motoren verbruiken energie dus zelfs een accu met een forste capaciteit zal het niet heel lang uithouden. Naarmate je meer onderdelen aan de drone hangt, zoals een camera, gimbal etc, is er ook meer energie nodig om de drone in de lucht te houden. Je kan dit weer compenseren door een grotere capaciteit accu aan de drone te bevestigen, maar daardoor wordt de drone ook weer zwaarder wat resulteert in een kortere vliegtijd. 

Naast de capaciteit van de accu hangt de vliegtijd van een drone van nog een aantal factoren af. Zo zijn de weersomstandigheden erg belangrijk. Bij veel wind moeten de motors harder werken en zal de drone meer energie verbruiken. De motors moeten ook harder werken wanneer er meer gewicht aan de drone is bevestigd, door gewicht van een camera, gimbal of zwaardere accu. Indien je veel stunts met de drone doet zal dat uiteraard ook merkbaar zijn in de vliegtijd.

Goedkope drones kunnen meestal niet zo lang in de lucht blijven omdat de (brushed) moteren dan te warm worden en/of de accu te duur wordt om voor een lage prijs bij de drone te leveren. De wat duurdere drones (lees: boven 250 euro) zijn in de meeste gevallen degelijker gebouwd waardoor ze relatief zwaar worden. Uiteraad zijn hier uitzonderingen op waarbij er gebruik wordt gemaakt van lichtgewicht ABS of carbon, maar dan hebben we het al snel over drone over de 1000 euro. Een ‘normale’ fabrieksdrone zoals bijvoorbeeld een Syma X8G kan bij normaal gebruik ongeveer 10 minuten in de lucht blijven. Als je er non stop snel mee vliegt of trucs uithaalt dan is de accu al na 7 a 8 minuten leeg. Daarom is het altijd aan te bevelen om een reserve accu bij je te hebbben om de vliegtijd aanzienlijk te verlengen.

https://www.dronekiezer.nl/drones/