CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Welk model 3d pen kopen

De 3d pen is momenteel erg populair geworden in Nederland. Een 3d pen is een moderne versie van een gewone tekenpen en met als vulling 3d filamenten kun je hier 3d objecten mee tekenen. Een 3d pen is uiteindelijk komen overwaaien vanuit Amerika waar de 3doodler vanuit een kickstart project voor een startup is gefabriceerd. Wat je natuurlijk vooral ziet is dat deze 3d pen erg bij kinderen populair is en tijdens de feestdagen massaal wordt verkocht. Maar welke 3d pen is nu goed en waar kun je de verschillen bemerken. Is een goedkope 3d pen nu wel echt goed om te gebruiken en waar kun je deze nu het beste bestellen. In dit artikel proberen we antwoord te geven op deze vragen.

Is goedkoop duurkoop voor de 3d pen?

Wanneer je een goedkope 3d pen koopt is de kans groot dat je de eerste generatie 3d pen in je bezit hebt gekregen. Vaak zijn deze 3d pennen vervaardigd in China en vrij groot qua afmetingen. De nozzle die voor de verhitting zorgt van het filament is vaak vooral voor ABS filamenten geschikt en de PLA filamenten waarbij geen giftige damp vrijkomt werkt slecht doordat deze snel verstopt raakt in de 3d pen. Steeds vaker zien we dat deze 3d pen wordt verkocht bij discounter bedrijven en prijzen vanaf 20 euro zijn niet vreemd voor een dergelijke pen. Let ook altijd op of je wel met een dergelijke pen het eigen merk filamenten moet bestellen en niet gewoon de standaard filamenten van 1.36 kunt gebruiken. Wanneer dit wel het geval is zul je dus een vrij goedkope 3d pen hebben aangeschaft maar betaal je vaak veel meer voor de eigen merk filamenten.

Raadpleeg altijd even de laatste modellen

Natuurlijk komen er steeds weer nieuwe modellen op de markt en zijn er ondertussen enorm veel merken op de markt van de 3d pen. Bij de 3d pen stunter kun je veel van deze merken vinden en ook bekijken wat deze merken dan zoal aan kenmerken hebben en waar ze zijn te bestellen. De 3d pen is natuurlijk een fantastische trend maar zorg wel dat je ook altijd een goede 3d pen aanschaft.