CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Wat je allemaal met een 3d pen kunt maken

Wanneer u nog niet een 3d pen in huis heeft is dit wellicht het moment om er een te kopen want de ontwikkeling van de 3d pen is nu op een hoogstaand niveau en de mogelijkheden zijn breed. Van educatief tot creatief en professioneel wordt de 3d pen ingezet om 3d objecten te tekenen. Momenteel zijn er verschillende online websites als ook heel veel sjablonen te vinden op Pinterest en Instagram. Omdat de trend van het 3d tekenen al enige tijd bestaat met de komst van de 3Doodler pen is Amerika voorloper en is er dus ook erg veel voorbeelden van mooie 3d tekenobjecten gemaakt.Zie www.3dpenstunter.nl

Sjablonen gebruiken of uit de losse hand tekenen

Wanneer u net begint met een 3d pen is het raadzaam om eerst het gevoel eigen te maken van het tekenen met een 3d pen. Het is zeker niet eenvoudig en het tekenen uit de losse hand vergt toch wel wat oefening. De voorbeelden die je ziet vanuit YouTube filmpjes zijn prachtig om te zien maar geloof me dit zijn toch vaak al gevorderde 3d tekenaars. Met enige creativiteit kun je een ware kunstenaar worden en de mooiste objecten maken. Als je net begint kies dan voor een sjabloon of 3d stencil. Je kunt bijvoorbeeld de Eiffeltoren tekenen door vier zijaanzichten te tekenen en deze later aan elkaar te bevestigen. Je zult merken dat je op deze manier snel de handigheid van de 3d pen onder de knie zult krijgen.

Kies de juiste 3d pen en filament

Naast de 3d pen zelf die natuurlijk goed moet zijn is het ook belangrijk om de juiste keuze te maken voor het filament die moet worden gebruikt. Er is ABS en PLA filament op de markt verkrijgbaar en de betere pennen kunnen deze beide printen zonder dat ze verstopt raken. De Display op de 3d pen zal de temperatuur aangeven (ABS 220 en PLA 180 graden ) waarop de filamenten smelten. En dus is het handig dat deze display ook aanwezig is op uw 3d pen. Zorg er altijd voor dat de ruimte waar de 3d pen wordt gebruikt goed geventileerd is en bij ABS is het verstandig de dampen niet in te ademen aangezien deze giftig zijn.