CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Drone met camera kopen? Let hierop!

Drone met camera kopen? Let hierop!

Drones zijn hip. Dat komt niet in de laatste plaats omdat ze zowel leuk als handig tegelijk zijn. Een drone kopen kan je dus het beste doen door direct een model met een ingebouwde camera te kiezen. Er zijn dan wel een aantal zaken waar goed op gelet moet worden. Omdat het aanbod heel groot is bestaat er namelijk een risico op een miskoop. Dit is nergens voor nodig want een drone met camera van goede kwaliteit is heel gemakkelijk te herkennen. Vooral waar het gaat om de camera is het belangrijk om de juiste keuze te maken.  

Sterk en stabiel

Dat vooral de camera belangrijk is bij drones komt doordat dit het meest tere deel van het apparaat is. De drone zelf is immers flink stevig en kan wel tegen een stootje. Bij modellen van goede kwaliteit geldt dit dus ook voor de camera. Dit is dan van stevig materiaal gemaakt en hij is ook goed weggewerkt in de drone zelf. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om er een GoPro onder te hangen. Dit kan ook handig zijn omdat ook deze camera’s sterk zijn. De drone met camera wordt dan wel enigszins duurder vanwege de extra GoPro.

Foto of video

Ook is het belangrijk om te bepalen wat je het meest met de camera zal gaan doen. Wil je mooie foto’s maken, of is het juist belangrijk dat je goede videobeelden kunt schieten? Ook dit is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben wanneer je een drone gaat kopen. De kwaliteit van de camera is immers minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de drones zelf. Er zijn allerlei methodes om te zorgen dat de beelden bijvoorbeeld stabiel kunnen worden gemaakt. Het is belangrijk om goed te weten wat de drone allemaal wel en niet kan om niet teleurgesteld te worden in de kwaliteit van het materiaal.

Extra opties

Het leuke aan een drone met camera is dat er in veel gevallen ook allerlei extra opties bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan FPV. Dit is een extra waarbij je zelf live kunt meekijken op de beelden die je met de drone maakt. Hiervoor installeer je dan een app op je smartphone. Zo kan je direct zien wat je aan het doen bent en kan je eventueel direct bijsturen. Je wordt dan dus niet alleen piloot van een drone, je wordt ook regisseur van een eigen film die je maakt.

https://www.dronekiezer.nl/drones/