CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Wat is de toegevoegde waarde van testautomatisering?

We gaan hieronder kort uiteenzetten wat het begrip testautomatisering inhoudt. Testautomatisering is iets, wat je echt aan geleerden moet overlaten om het tot een goed einde te brengen. Bij het ontwikkelen en gebruiken van software, is één van de belangrijkste zaken om de software goed te kunnen testen, zodat het zeker is dat de in gebruik genomen software werkt zoals hij zou moeten werken. Echter wordt vaak vergeten dat het testen van software veel tijd en geld kost, waardoor dit aspect wel eens wordt overgeslagen. Niet handig, zo oordelen deskundigen. Een van de voorstellen die daarom vaak wordt gedaan is testautomatisering. Wat is testautomatisering eigenlijk? Bij testautomatisering is de bedoeling dat tests voor software snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd, zodat ze niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook geld opleveren. Het moet de bedoeling zijn dat er met een simpele druk op een knop, een test uitrolt met de resultaten verwerkt in een nette rapportage. Daarnaast moet de test ook nog eens foutloos zijn, wat bij menselijke testers natuurlijk niet geval is. Dit zijn dus wel een aantal voordelen van testautomatisering. Maar elk voordeel, heb zo zijn nadeel…En ook bij testautomatisering zitten een aantal haken en ogen die je vooraf wellicht niet verwacht had.

De toegevoegde waarde van testautomatisering

Bij het ontwikkelen en in gebruik nemen van nieuwe software, is testautomatisering een steeds groter begrip aan het worden. In een samenleving waarin we steeds meer gebruik maken van mobiele applicaties en andere vormen van digitale gebruiken, wordt het testen ook steeds belangrijker. Het testen van software en apparaten is echter vaak een tijdrovende klus, helemaal als het steeds sneller en effectiever moet gebeuren. Daarom is testautomatisering nu dé oplossing voor ondernemers en bedrijven die snel en efficiënt hun software willen testen. Hierbij wordt het handmatig testen ondersteund door het testen door computers, door middel van testautomatisering.

Voor elke onderneming is weer een andere vorm van testautomatisering noodzakelijk. Daarom bekijken wij binnen ons bedrijf eerst welke vorm het meest geschikt is voor uw onderneming en waar u het meeste baat bij heeft. Aan de hand hiervan ontwikkelen wij een plan op het gebied van testautomatisering, uiteraard geheel aangepast naar uw wensen en behoeften. Of het nu gaat om de kwaliteit, snelheid of kostenbesparing, wij zorgen voor een geschikte oplossing voor uw organisatie. Wilt u meer weten over testautomatisering of over onze werkzaamheden? Neem eens een kijkje op onze website om onze diensten te bekijken of neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

http://www.praegus.nl/solutions/testautomatisering/

Gerelateerde artikelen

Drone met langste vliegtijd

Je eigen laptop maken

CTOUCH displays educatief gebruiken