CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Website bouwer worden

Heb jij van jongs af aan al interesse in alles dat digitaal is? Houd jij van ontwerpen en kijk jij graag filmpjes over coderen? Dan is het beroep van website ontwikkelaar misschien wel uitgeknipt voor jouw! In deze tijd van corona, shoppen mensen meer en meer online en zijn er dus een heleboel bedrijven die een webwinkel laten maken. Dit is handig omdat je er de deur niet voor uit hoeft, je online makkelijk producten kan vergelijken en omdat het vaak ook nog eens gratis naar je voordeur wordt gebracht. Dit is jouw kans om deze webshops zo mooi en goed werkend mogelijk te maken en tegelijkertijd een leuk zakcentje te verdienen. Ben je al nieuwsgierig? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over het beroep van een website bouwer; je kansen en mogelijkheden, je baan en je toekomst.

 

Als website bouwer maak je natuurlijk websites, maar dat is niet zo van één twee drie gedaan. Allereerst volg je een opleiding, bijvoorbeeld informatica. Bij deze opleiding leer je alles wat je maar nodig hebt over coderen, programmeren, vormgeving en design. Ook van de financiële kant moet je wat af weten, want je kan je aansluiten bij een bedrijf maar je kan natuurlijk ook je eigen bedrijf beginnen. Allebei de mogelijkheden hebben zijn eigen voor- en nadelen.

 

Wanneer je eenmaal je opleiding hebt afgerond, kan het echte werk eindelijk beginnen! Je kan allerlei sites gaan bouwen. Sommige bedrijven willen een zakelijke website laten maken, weer anderen vragen om een speelvolle webshop. Je kan leehnavasor gaan werken voor een kledingwinkel, maar voor de ns, voor een ICT bedrijf, voor een sieradenwinkel. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je gaat er een webshop voor maken. Zo kom je allerlei verschillende mensen, winkels en ideeën tegen. En dat is juist wat het beroep van een website bouwer zo leuk maakt.

https://www.edit4u.nl/