CDV INFO
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je met een ringlamp

Wat kun je met een ringlamp

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je de Beste Ringlamp kunt gaan kopen. De meeste ringlampen worden gebruikt met een camera of een telefoon. Het is dus belangrijk dat de accessoires zoals een houder er ook bijgeleverd worden. Is dit niet het geval check dan of de leverancier deze los verkoopt. Je wil immers het apparaat ook buiten de deur gebruiken en dan heb je dit echt nodig. Ook een statief is geen overbodige luxe. Zo kun je de camera in hoogte verstellen en soms ook nog wel kantelen. 

Daarnaast is misschien nog wel het allerbelangrijkste dat de kabel lang genoeg is. Niet alle locaties hebben een stopcontact in de buurt en je wil ook niet moet sjouwen met een verlengkabel. Tevens is het ook wel fijn om meerdere lichtstanden te hebben. Dit omdat je natuurlijk niet de hele dag hetzelfde licht hebt. Met bewolking heb je minder licht nodig als bij een zware bui. Als je ergens bent waar geen lampen aanwezig zijn dan wil je juist super veel licht kunnen gebruiken. Ook moet je goed op de temperatuur letten, want vooral de goedkope modellen worden na 5 of 10 minuten al super heet. Daarvan ga je zweten en dat verpest de prachtige foto.

Waarvoor wordt dit gebruikt

Het beste kun je kiezen voor een ringlamp in de categorie best getest. Deze zijn al als goed ervaren door andere mensen en daardoor weet je dat je een goed koopt. Meestal worden ze gebruikt voor het maken van selfies. Dit is namelijk nogal lastig zonder licht, want je wil echt kunnen stralen op de foto. Daarnaast worden ze ook wel eens op een statief gebruikt tijdens bijvoorbeeld een interview. Vooral in de filmwereld wordt dit veel gedaan ook bij het opnemen van selfie videos.