CDV INFO
Image default
Dienstverlening

Oppervlakteruwheid rvs

Het is vaak belangrijk om de oppervlakteruwheid van de rvs te meten, omdat er in verschillende branches regels gelden voor het gebruik van rvs.

 

Gebruik van rvs in horeca

 

In de horeca word rvs heel vaak gebruikt, omdat het heel duurzaam is en het is ook nog eens heel sterk. Veel van de apparaten in de keukens zijn dan ook van rvs gemaakt en het voedsel word ook vaak opgeslagen in containers dat van rvs zijn gemaakt. Voor de veiligheid van het voedsel zijn er daarom regels voor het gebruik van rvs. Zo moet de rvs heel goed reinigbaar zijn en er zijn ook waardes vastgesteld voor de oppervlakteruwheid van de rvs. Het rvs moet dan ook tot die waardes geslepen worden, voordat het in de horeca gebruikt mag worden.

 

De regels voor de ruwheidswaarde geld trouwens niet alleen voor in de horeca, maar in alle branches dat met voedsel en medicijnen te maken hebben. Aan ruwe oppervlaktes kan vuil zich makkelijk hechten en het houd ook bacterie vast, daarom moet het dan ook glad geslepen worden.

 

De rvs glad slijpen

 

Het slijpen van de rvs word vaak al door de bedrijven gedaan, dat de rvs leveren als ze weten waar het voor bedoelt is. Als je gewoon rvs bij de groothandel gaat kopen, om er zelf iets van te maken is het natuurlijk niet geslepen. Als je containers of apparaten voor in de horeca gaat kopen is dit wel gedaan, want anders mogen ze het niet verkopen.

 

Reinigbaarheid

 

De rvs moet zodanig geslepen zijn, dat het reinigen ervan makkelijk word. Het moet in principe met een doekje en een sopje schoongemaakt kunnen worden. In de horeca pakken ze het meestal wel anders aan en reinigen ze de rvs ook elke week heel grondig. De rvs reinigen doen ze dan met behulp van de ultrasoon bad, waarin alles van rvs word gestopt. De ultrasoon bad word eerst gevuld met een speciale vloeistof, waarna de rvs objecten in worden gestopt. Wanneer het apparaat aan word gezet, maakt het gebruik van geluidsgolven om de rvs te reinigen.

 

De geluidsgolven op lage frequentie zorgen voor hele sterke stromingen in het bad, wat als een soort borstel fungeert. Het trekt dan ook de meest hardnekkige vuil los, zonder de rvs te beschadigen. Het vernietigd ook de bacterie en de rvs word vrijwel steriel, na een behandeling in de ultrasoon bad. Het is zo effectief, dat ze de ultrasoon bad ook in ziekenhuizen willen gaan gebruiken.

https://vangeenen.nl/