CDV INFO
Image default
Dienstverlening

De isolatie van een staalconstructie op maat

Wanneer het een staalconstructie op maat betreft, bijvoorbeeld staalbouw woningen, dan heerst de vraag nogal eens hoe het met de isolatie daarvan zit. Deze vraag wordt sterker naarmate de isolatienormen, grotendeels uit milieuoverwegingen, strenger worden. Tegelijkertijd betekent dit dat ook ventilering extra aandacht verdient. In tegenstelling tot wat velen vermoeden, kunnen ook staalbouw woningen en andere constructies van dit materiaal een prima binnenklimaat opleveren. De thermische isolatie voorkomt warmteverlies via muren, vloer of dak. De isolatieprestaties zijn bij staalbouw hetzelfde als bij traditionele bouw, terwijl de muren dunner zijn. R.E.M. Techniek is de aangewezen partner wanneer het om staalconstructies gaat. De ervaren specialist levert elke klant maatwerk af en betrekt u tevens bij elke stap van het bouwproces.

Effectieve bescherming tegen koudebruggen

Om wat dieper in te gaan op de isolatie van een staalconstructie op maat: net als in de traditionele bouw wordt ook hier isolatie aan muren, tussenvloeren en dak aangebracht. Overigens betreft isolatie niet enkel de bescherming tegen kou, maar heeft het ook akoestische voordelen. Door staalbouw woningen te isoleren, worden koudebruggen tegengegaan. Een koudebrug is een deel in een bouwconstructie waar meer transmissie van warmte naar buiten optreedt dan in de rest van de bouwconstructie. De isolatie op het dak bepaalt men op basis van het type dak (plat of hellend).

Dé specialist die staalconstructies tot in de puntjes aflevert

R.E.M. Techniek verzorgd voor iedereen een staalconstructie op maat. Het bedrijf heeft zich toegelegd op kleine tot middelgrote projecten en heeft ruime ervaring met de vervaardiging van stalen panden, waaronder staalbouw woningen. De expert voert het gehele traject van ontwerp tot montage uit en draagt zorg voor alle facetten van het bouwproject. Denkt u bijvoorbeeld aan het ontwerp en de tekeningen, maar ook de productie van de onderdelen. Ook isolatie krijgt de nodige aandacht. Zo zorgt de specialist in staalconstructies ervoor dat u niet alleen uw droomwoning kunt betrekken, maar ook profiteert van lagere energiekosten en een optimaal binnenklimaat.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je toch veilig werken op grote hoogte?

Een bedrijfsfilm of animatie laten maken om impact te maken op de doelgroep

Besteed de salarisverwerking uit en bespaar tijd