CDV INFO
Image default
Dienstverlening

Gaat u als buitenlander werken in Nederland? Dan kunt u uw zorgverzekering afsluiten bij HollandZorg

Werken in Nederland als buitenlander is een leuk avontuur. U ontmoet nieuwe mensen, proeft van de Hollandse cultuur en doet natuurlijk vooral veel werkervaring op. Let wel; u moet voor de periode dat u in ons land verblijft een zorgverzekering voor arbeidsmigranten afsluiten. Zo’n ziektekostenverzekering is verplicht.

Is het bij een zorgverzekering buitenlander mogelijk om familieleden mee te verzekeren? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Het antwoord luidt i.i.g. ‘ja’ als uw land van oorsprong een verdragsland is. U verzekert uw naasten mee door middel van het S1/E106 document. U kunt dit formulier bijvoorbeeld aanvragen bij zorgverzekeraar HollandZorg. De situatie ligt iets ingewikkelder als u zowel in uw thuisland als in Nederland werkt. U kunt contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De medewerkers daar kunnen u verder helpen.

Tandartsverzekering

Tandheelkundige zorg valt in principe niet onder de basisverzekering. Om toch voor vergoeding in aanmerking te komen, kunt u een aparte tandartsverzekering afsluiten. Bij HollandZorg zijn er drie opties: TandExtra, TandTop, TandPlus. De vergoedingen van de tandartsverzekeringen gelden voor:

–        algemene tandheelkundige zorgbehandelingen;

–        techniekkosten;

–        de wettelijke eigen bijdrage betreffende kunstgebitten;

–        spoedeisende mondzorg die in het buitenland plaatsvindt;

–        orthodontiebehandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

We noemden hierboven tandheelkundige zorg en mondzorg. Een toelichting. Het streven van zowel de tandarts als de mondhygiënist is het verbeteren van de gezondheid van de mond. Mondhygiënisten werken met name preventief. Denkt u aan het verhelpen en voorkomen van tandbederf / -afbraak en aandoeningen aan het tandvlees. Concrete behandelingen zijn bijvoorbeeld het reinigen van het gebit (tandsteen en tandplak verwijderen), beginnende gaatjes bewerken en tanden / kiezen polijsten. Een tandarts behandelt problemen aan tanden en kiezen. Voorbeelden zijn het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen en het trekken van verstandskiezen.

Meer informatie vinden

Meer weten over de HollandZorg tandarts- of basisverzekering? U kunt www.hollandzorg.nl checken voor antwoorden op vragen als de volgende.

  • Krijg ik een zorgpas?
  • Hoe kan ik mij aanmelden bij HollandZorg en binnen welke tijd moet dit gebeuren?
  • Ik stop met werken, kan ik wel verzekerd blijven bij HollandZorg?
  • Kan ik mijn partner en kinderen in het buitenland meeverzekeren?
  • Kan ik mijn medische kosten verhalen na een ongeval?
  • Waar moet ik precies eigen risico voor betalen?
https://www.hollandzorg.com/nl