CDV INFO
Image default
Dieren

Wat is een chip voor honden en hoe registreer je die?

Honden moeten sinds april 2013 verplicht gechipt worden. Daarbij moet de chip van de hond ook geregistreerd worden bij een databank. Het gaat om alle pups die na april 2013 geboren zijn of vanuit het buitenland naar Nederland zijn gehaald. Pups horen bij de fokker gechipt te worden voordat ze 7 weken oud zijn. De fokker registreert dan de chip van de hond op zijn naam als die nog geen ander baasje heeft. Ben jij het nieuwe baasje, dan verander je die registratie als je hem koopt en zet hem op jouw naam. Een hond die uit het buitenland komt, moet binnen 2 weken ook gechipt en geregistreerd worden.

Wat is een chip?

Een chip is een klein ovaal buisje ter grootte van een rijstkorrel. Een dierenarts brengt dit met een naald in onder de huid, vaak ter hoogte van de nek. Dit voelt voor de hond als een gewoon prikje. In  het buisje zit een microchip, dat is een soort computerchip. Daarin is een nummer opgeslagen met 15 cijfers. Dit nummer is uniek en hoort vanaf dat moment bij je hond. 

Waarom de chip van de hond registreren?

Aan het nummer kun je niet veel zien, behalve de code van het land waar de hond is gechipt. Dat is voor de dierenambulance of voor het asiel niet genoeg om te weten waar de hond thuis hoort. Als je de chip niet registreert is, kunnen ze niet weten dat jij het baasje bent van de hond. Er zijn helaas dieren die uiteindelijk onterecht in het asiel belanden omdat ze het baasje niet kunnen achterhalen. Je kunt eenvoudig online een account maken bij een databank voor honden en daar de chip van je hond registreren. Je registreert het nummer van de chip, de naam van je hond, jouw adres en telefoonnummer. Zo weet je zeker dat jouw hond altijd weer thuis komt.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/

Gerelateerde artikelen

Dieren homeopathie om uw huisdier weer beter te maken

Koop het juiste paardenvoer!

Muurstickers met dino’s