CDV INFO
Image default
Muziek

Piano leren spelen: 5 tips voor verbetering

Haal een goed instrument in huis Het maakt niet uit of het een reguliere piano of een digitale piano is, maar het is wel belangrijk dat de piano aanslaggevoelig is. Verder moet er ook een sustainpedaal onderaan de piano zitten. Een keyboard is zeker niet aan te bevelen, want dit benadert de piano niet. Hierop kunt u niet goed piano leren spelen.

Een gestemde piano is een must Als u in bezit bent van een akoestisch piano doe u zelf dan een grote lol en en laat uw piano stemmen door een professional. Als een piano vals klinkt dan komt dat de motivatie zeker niet ten goede.

Houding Het innemen van de juiste houding achter de piano is erg belangrijk om mee te beginnen, maar is ook erg belangrijk voor de langere termijn. Houdt de rug recht en zorg dat uw benen in een hoek van 90 graden zitten. Een slechte houding kan leiden tot spierpijn, pijn in de rug. Voorkomen is beter dan genezen.

Knip uw nagels Lange nagels zijn vervelend en tikken irritant bij het spelen op het klavier van de piano. U wilt volledige concentratie op het piano spelen, dus houdt uw nagels bij als u niet getikt wilt worden van uw eigen piano spel.

Muziek luisteren Belangrijk voor uw ontwikkeling is om veel te luisteren naar muziek van allerlei soorten van jazzmuziek tot klassieke muziek. Naar muziek luisteren werkt erg inspirerend en kan uw ontwikkeling bevorderen. Op Youtube is een enorme hoeveelheid van mooie muziek te vinden. meef leren met de Jack russel piano.

http://jackrusselopvoeden.nl