CDV INFO
Image default
Auto

Milieuvriendelijke auto’s zijn ook te leasen

In een maatschappij waar het klimaat verandert, zijn de milieuvriendelijke auto’s steeds populairder. Naast dat het goed is voor het milieu, is dat ook het geval voor je portemonnee. Ze rijden namelijk een stuk zuiniger en dat scheelt heel erg. Wanneer je overweegt om als particulier een auto te leasen, hoef je ook niet bang te zijn dat een elektrische auto bijvoorbeeld niet mogelijk is. Tuurlijk kun je ook een Citroen Berlingo Leasen, wat absoluut geen milieuvriendelijke auto is, als dat je droomauto is, maar het is juist zo dat milieuvriendelijke auto’s gestimuleerd worden voor bij het leasen van een auto. Om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden om een milieuvriendelijke auto te leasen, kun je zoeken op internet.

Minder bijtelling met zuinige leaseauto

Bij elke auto wordt er een zogenoemde bijtelling bepaald. Dat is naar aanleiding van de hoeveelheid CO2 die door een auto wordt uitgestoten. Wanneer je een lage bijtelling wil, moet je voor een zuinige auto gaan. Het kan soms wel 600 tot 1300 euro besparen op jaarbasis. Dat is toch mooi meegenomen. Voor een zuinige leaseauto wordt namelijk 14% gerekend. Dat is 10% minder dan voor een auto die niet zuinig is, daar moet je namelijk 25% bijtelling voor betalen. Heb je een auto uitgekozen die wel milieuvriendelijk is, maar niet binnen een extreem zuinige categorie valt, dan heb je te maken met 20% bijtelling. Je ziet dus dat je met een zuinige auto minder bijtelling hoeft te betalen, dat gunstig is voor de portemonnee.

Waarom voor een zuinige auto kiezen?

Eerder werd het al genoemd: het klimaat verandert. Auto’s zorgen voor heel veel vervuiling van het milieu en om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat, kun je er dus voor kiezen om in een zuinigere auto te rijden. Er zijn zelfs auto’s die hybride rijden, dus op gas en benzine. Dat is ook alweer de helft minder vervuiling. De aarde wordt steeds vuiler en nu is het besef gekomen daar iets aan te doen. Dat ziet de autobranche overduidelijk ook.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen