CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Licht, stoer en natuurlijke materialen: de interieur trends van 2017!

Woningblogs.nl ging op zoek naar de nieuwste trends voor wonen en interieur. De kernwoorden voor dit jaar zijn licht en stoer, en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. In dit artikel vind je een kort overzicht van dé trends op woon- en interieurgebied voor het jaar 2017.

De woon- en interieurtrends voor 2017!

Wanneer we kijken op de toonaangevende woonblogs en woonbeurzen kunnen we de interieurtrends van 2017 onderverdelen in een aantal kernwoorden: licht, stoer, rauw, natuurlijk, warm en een tikkeltje industrieel.  Deze laatste, het industriële, was in 2016 ook al een grote woontrend maar mag dus in dit jaar vooralsnog gezien worden.

We zien dat er veel gebruik zal worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol en zelfs kurk.

Warmte en persoonlijke stijl zijn twee kernwoorden die terug gaan komen in ons interieur. Denk hierbij aan foto’s, interieur items die echt iets vertellen over de bewoners van het huis. De warmte gaan we ook vooral terugzien in het kleurenpalet van dit jaar. We zien kleuren als bruin, donkerblauw en terracotta. Bij deze kleuren past de kleur groen ook uitstekend. Laat dit zien door vooral veel planten toe te voegen aan je woning, en maak er een echte urban jungle van! Dit botanische mag ook terugkomen op bijvoorbeeld behang of andere prints.

Blauw wordt toch echter wel de hoofdkleur van dit jaar. Het leuke van deze kleur is dat het in veel woonstijlen is toe te passen en steeds een ander effect zal geven.

Wanneer je een fijne basis hebt zullen al deze nieuwe trends prima in te passen zijn. Blijf echter altijd trouw aan je eigen stijl en smaak, anders zal je interieur wellicht snel gaan vervelen!

Alles over interieur vind je op woningblogs.nl!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en alle trends op woon- en interieurgebied? Woningblogs.nl is een nieuw platform waarop je alles kunt vinden over verschillende soorten woonstijlen en interieurstyling. Regelmatig verschijnen er blogs over de nieuwste trends, fotoreportages met wooninspiratie en Do-It-Yourself woontips! Heb je interieur inspiratie nodig of wil je simpelweg op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de interieurwereld, neem dan zeker een kijkje op onze website!