CDV INFO
Image default
Woningen

Een BRK PostGIS Database Dump downloaden?

BRK staat voor Basisregistratie Kadaster. Iedere dag geeft het Kadaster deze gegevens opnieuw vrij. Dat gebeurt op basis van de Kadasterwet. In de Basisregistratie Kadaster vind je vrijwel alle gegevens terug over vastgoed. Zo vind je er bijvoorbeeld terug wat de kadastrale grootte van een perceel is, maar ook wie de eigenaar van een bepaald perceel is. Bovendien vind je er de kadastrale grenzen, net als de bestuurlijke grenzen. Het Kadaster is dus verantwoordelijk voor deze gegevens en zorgt ervoor dat deze altijd actueel zijn. Overheidsorganisaties moeten de gegevens verplicht gebruiken bij bepaalde werkzaamheden. Voor bedrijven kan het ook handig zijn dat er een dergelijke centrale database is. Het maakt het een stuk eenvoudiger om bepaalde gegevens in te zien.

GML bestanden

Het uitwisselingsformaat waarin de BRK gepubliceerd wordt, is GML. Dat is voor veel bedrijven nadelig, omdat veel mensen hier niet goed mee overweg kunnen. Wil je dit bestandstype bijvoorbeeld importeren in PostGIS? Dat gaat niet zomaar! Gelukkig is er een bedrijf dat ervoor heeft gezorgd dat je de BRK PostGIS Database Dump kunt downloaden. Tegen een kleine betaling kun je deze database dump downloaden bij Geogap. De gegevens worden regelmatig bijgewerkt, waardoor je geen verouderde versie hebt.

 

Overigens is het ook mogelijk om een BAG database dump te downloaden bij Geogap. Bovendien bieden de experts in online geo ook maatwerk oplossingen aan. Werk jij ook regelmatig met kadastrale gegevens? Dan is het belangrijk dat je je even goed in de mogelijkheden verdiept. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze bij geogap.nl ook een oplossing die jouw werk aangenamer maakt. Anders zou je de experts in online geo dus nog altijd een maatwerk oplossing kunnen laten maken. Bij dit bedrijf zijn ze namelijk gespecialiseerd in geografie én ICT. Onder andere als je betrouwbare kadastrale gegevens nodig hebt is dat ideaal.