CDV INFO
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Reizen naar Turkije

Het land Turkije is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder toeristen. Mensen bezoeken Turkije tegenwoordig niet alleen voor een zonvakantie, maar ook een stedentrip door Istanbul is ongekend populair. De mix tussen Azië en Europa, het Oosten en het Westen zorgt ervoor dat Turkije een rijke cultuur en geschiedenis heeft. Deze cultuur en geschiedenis is terug te vinden op de vele mooie plekken en bezienswaardigheden in Turkije.

Voorbereidingen voor Turkije

Wanneer u naar Turkije gaat, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Zo zijn er bijvoorbeeld geen verplichte inentingen voor het bezoeken van Turkije. Verder moet uw paspoort of ID-kaart nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije. Deze geldigheid hangt ook meteen samen met de verplichting om een visum aan te vragen. Deze visumplicht geldt onder andere voor Nederlanders en Belgen en wordt hieronder verder toegelicht. Tot slot is het raadzaam om extra voorzichtig te zijn in Turkije gezien de verslechterde veiligheidssituatie sinds juli 2015.

Aanvragen visum voor Turkije

Zoals eerder vermeld, is het verplicht om een visum aan te vragen. Voorheen was het mogelijk om voor € 15 bij aankomst in Turkije uw visum te kopen. U kreeg dan een sticker in uw paspoort welke later bij de paspoortcontrole werd bestempeld. Hoewel het (nog) steeds mogelijk is om uw visum bij aankomst te kopen, is er het een en ander veranderd omtrent de visumprocedure. Het kopen van een visum bij aankomst kost tegenwoordig € 25. Verder is het sinds april 2014 mogelijk om uw visum online aan te vragen. Dit wordt ook wel het e-visum genoemd. Deze manier van aanvragen wordt steeds vaker gekozen. Het is namelijk goedkoper en makkelijker.

Het aanvragen van een e-visum kost ongeveer tussen de € 18 en € 25, afhankelijk van het bedrijf waar u dit aanvraagt. U kunt het visum Turkije aanvragen via de Turkse overheid of een onafhankelijke aanbieder. Hier zitten zowel voor- als nadelen aan verbonden. Indien u het e-visum direct via de Turkse overheid aanvraagt, is dit goedkoper. Daarentegen is het niet mogelijk om via iDeal of Mister Cash te betalen en is de telefonische ondersteuning slechts beschikbaar in het Turks of Engels. Wanneer u het e-visum aanvraagt bij een onafhankelijke aanbieder, heeft u vaak wel de mogelijkheid om in het Nederlands te worden geholpen. Verder kunt u in de meeste gevallen betalen via iDeal of Mister Cash.

Stappenplan aanvragen e-visum voor Turkije

De stappen voor het aanvragen van een Turkije visum is afgezien van waar u dit aanvraagt, in meeste gevallen het zelfde.

Stap 1. Om te beginnen moet u uw aankomstdatum invullen. Uw aankomstdatum is gelijk aan de datum waarop uw e-visum ingaat. Het is dus zaak om goed te controleren wanneer u aankomt in Turkije. Na het invullen van uw aankomstdatum, moet u de overige velden invullen. Hier moet u denken aan het invullen van uw voornamen, achternaam, geboorteplaats, geboortedatum, adres en documentgegevens. Onder documentgegevens wordt verstaan uw paspoortnummer of het documentnummer van uw ID-kaart. Ook de geldigheidsdata van uw paspoort of ID-kaart moet correct zijn ingevuld. Tegenwoordig zijn paspoorten voor mensen die 18 jaar of ouder zijn, tien jaar geldig.

Stap 2. Indien u alle velden correct heeft ingevuld, kunt u de aanvraag nogmaals controleren. Het controleren van uw aanvraag is zeer belangrijk. Wanneer u zeker weet dat alles klopt, kunt u op aanvragen klikken of indien u voor meerdere mensen gaat aanvragen, nog een reiziger toevoegen.

Stap 3. Als het aanvragen is gelukt, kunt u verder naar de betaling. Houdt u rekening met het feit dat u bij de Turkse overheid alleen met Credit Card of Union Pay kan betalen. Bij andere aanbieders kunt u vaak gewoon betalen via iDeal of Mister Cash. Na het betalen van uw visum, ontvangt u het e-visum binnen 24 uur in uw mailbox.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen