CDV INFO
Image default
Vakantie

Hangmat of fietsen naar Italie

 

Geen hangmat in de bagage

Nu of nooit. Op de fiets van Nederland naar Italie, Piemonte. De hangmathandel even glaten voor wat hij is, en in vertrouwde handen achtergelaten bij de kinderen en gegaan. Een fietstocht van ruim 1500 kilometer. Niet teveel bagage mee dus geen hangmat in de tassen gestopt. Alleen wat fietskleren mee en overnachten in luxe hotels. Dus we reizen met weinig bagage. Onder het motto : alles is onderweg te koop.

Eenvoudig fietsen

De route is eenvoudig. Vanuit je woonplaats fiets je naar de Rijn, en dan langs de Rijn naar Basel. De route langs de Rijn goed aangegeven met bewegwijzering en helemaal vlak, dus uitstekens om in vorm te komen voor de bergen. De hotels in Duitsland zijn natuurlijk prima. Gastvrij en gezellig.  Na Duitsland, Zwitserland. Hier ga je over op de Zwitserse Noord-Zuid Route. Deze is natuurlijk fantastisch aangegeven.  

Zwitserland

In Zwitserland is de eerste uitdaging de Jura (richting Luzern). Steil, maar niet hoog. Het begon hier ook te regenen. Boven in de Jura was het noodweer. De volgende col was de Gottardo. Echter door het slechte weer moesten we hier met de trein verder. Heel jammer. Italië met  de ouderwetse kaart gedaan. Door de Po vlakte, prachtig de rijstvelden. Zonder problemen aangekomen in Roccaverano. In 14 dagen dus de afstand gefietst. 1500 kilometer. Nu lekker uitrusten in de Mexicaanse hangmat  

     

http://www.italie-italiaanse-kleuren.nl