CDV INFO
Image default
Vakantie

10 tips tegen vakantiestress deel 2

Vakantie is bedoeld om een leuke tijd te hebben. Veel mensen lopen echter tegen allerlei problemen aan, en zeker over de grens doet dat de ontspanning natuurlijk geen goed… Met onderstaande tips tegen vakantieproblemen voorkom je echter dat je de meest gemaakte fouten herhaalt. En dat zal heel wat stressmomenten schelen als je eenmaal onderweg bent naar je glamping aan het Gardameer of je glamping in Frankrijk!

6. Hou vieze schoenen apart
Heb je een stevige wandeling gemaakt en zitten je schoenen onder je modder? Doe ze niet gewoon zo terug in je tas! Je denkt misschien dat het weinig verschil zal maken, maar na een paar dagen zit alles gegarandeerd onder het zand. Neem dus een extra plastic tas mee om je schoenen te verpakken. Even niet in de buurt? Zo’n gratis badmuts uit het hotel werkt ook uitstekend!

7. Bepaal hoe lang het licht blijft
Een wandeling maken is superleuk, maar niet als je de tijd vergeet en in een aardedonker bos eindigt. Om dat soort momenten te voorkomen, is het handig als je zelf kunt bepalen hoe lang het nog duurt voor de zon onder gaat. Het plaatje hieronder laat goed zien hoe je dat zonder gekke hulpmiddelen kunt doen!

8. Gebruik je melkpakken als lamp
Een klein zaklampje kan ontzettend onpraktisch zijn, bijvoorbeeld als je een hele tent wilt verlichten. Schijn in zo’n geval met het zaklampje in een leeg melkpak. Je zult zien dat het hele pak als een soort ‘lampenkap’ dient, zodat het licht zich veel beter alle kanten op verspreidt.

9. Plak een “fragile” sticker op je tas
Er kan aardig met bagage gegooid worden wanneer die in het vliegtuig geladen wordt. Niet zo handig als je er kwetsbare elektronica of kostbare souvenirs in hebt zitten… In zo’n geval maakt een “fragile”-sticker echt uit. Het is natuurlijk geen garantie, maar bij het in- en uitladen op het vliegveld zal net even wat voorzichtiger gedaan worden met je koffer. En bijkomend voordeel: soms komt je tas zo ook eerder van de band omdat hij bovenaan gelegd wordt!

10. Gebruik douchegel als schuilplaats
Heb je een fles douchegel met een ruime opening? Als hij leeg is, kan hij de perfecte schuilplek vormen voor waardevolle spullen. Was hem even goed af, dan kun je er zaken als je geld, huissleutels of zelfs telefoon in opbergen. Goede kans dat dieven daar glad overheen kijken.

https://glampings.nl