CDV INFO
Image default
Vakantie

Kamperen als God in Frankrijk

Hoewel andere landen de afgelopen jaren een grote opmars hebben gemaakt, is Frankrijk onder Nederlanders nog steeds hét vakantieland bij uitstek. En waarom ook niet? Prachtige natuur, een heerlijk klimaat, goed eten en een rijke historie. Frankrijk biedt voor iedereen een bestemming. Als je een zonaanbidder bent, kun je altijd terecht bij een van de vele kustplaatsen. Hou je meer van wandelen, fietsen of outdoor sports, dan zijn de berggebieden de bestemming om de zomer door te brengen, bijvoorbeeld de Ardèche. En de echte levensgenieter bezoekt natuurlijk de bakermat van de Bourgondische levenswijze: Bourgondië

Kamperen in luxe

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je vakantie door te brengen in een hotel. Maar heb je echt zin om je vakantie tussen muren te slapen? Of wordt je liever wakker door het licht van de opkomende zon dat gefilterd op je gezicht valt, terwijl je op de achtergrond het geluid hoort van zingende vogels en een kabbelend beekje. Voor veel mensen is kamperen hét summum van vrijheid. Maar ja, niet iedereen is fan van het geworstel met tentstokken en haringen. Om nog maar te zwijgen van het ‘s ochtends geradbraakt wakker worden op een half-leeggelopen luchtbed op een stenige ondergrond… dat vindt niet iedereen even leuk.

Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als Glamping Frankrijk (glamorous camping). Glamping combineert de voordelen van het kamperen, met de voordelen van een hotelkamer. Een ruime tent, die al helemaal ingericht voor je klaarstaat wanneer je aankomt. Een beetje glamping-tent is van alle gemakken is voorzien, op een camping met alle faciliteiten die je maar kunt wensen.

Je hoeft je helemaal nergens druk over te maken. Behalve over de belangrijke vragen van het leven: “Croissant of stokbrood?” en “Witte wijn, of rode wijn?” Vroeger sprak men van leven als God in Frankrijk, maar tegenwoordig biedt glamping ons het kamperen als God in Frankrijk!

https://glampings.nl/frankrijk