CDV INFO
Image default
Auto

Lease auto Citroën

Of u nu een Citroën als lease auto overweegt omdat u uw medewerkers graag in een Franse auto laat rijden, of omdat u auto’s van dit specifieke merk gewoon mooi vindt, wat de reden ook is: als het aankomt op het uitzoeken van een geschikte lease auto van het merk Citroën heeft u bij Autoleasecentrale een grote keuze. De personenauto’s van dit merk bieden wij u aan in 16 verschillende modellen. Er zit er dus altijd wel eentje bij die uw aandacht trekt. Naast zaken als afmetingen en brandstofverbruik is het bij de aanschaf van een lease auto ook behoorlijk nuttig om een beetje op de hoogte te zijn van de wetten en regels met betrekking tot de fiscale bijtelling. De bijtelling wordt bepaald aan de hand van de emissie-uitstoot van een auto en voor Citroën geldt dus (net als voor andere merken) dat dit per model kan verschillen.

Lease auto Citroën

Net als bij alle andere automerken geldt ook voor de lease auto’s van Citroën dat je niet zomaar een algemene opmerking kunt maken over de regels voor bijtelling. Globaal kunt u aannemen dat de grotere modellen een relatief hoge uitstoot hebben terwijl de kleinere modellen vaak minder belastend zijn voor het milieu. Om een idee te geven van de mogelijkheden bespreken we de kleine en goedkope Citroën C1 en de grote Citroën C5 Tourer.

Citroën C1 en Citroën C5 Tourer

De Citroën C1 is een klein, maar leuk wagentje dat het milieu weinig belast. Dat zien we direct terug in het percentage bijtelling dat voor dit model gerekend wordt. Met zijn co2-uitstoot van 88 gram per kilometer komt de C1 in 2015 net niet in aanmerking voor het lage bijtellingspercentage van 14 procent (2015), maar dit model valt wel ruim binnen de marge voor de bijtelling van 20 procent. Vanaf 2016 valt de C1 in de categorie 21 procent. De C5 Tourer is in vergelijking met de C1 net wat milieuonvriendelijker, en daarom wordt er voor de C5 Tourer een hogere bijtelling berekend. Althans vanaf 2016. Vanaf dat jaar valt de Tourer namelijk in de categorie 25 procent bijtelling

http://www.leaseautocentrale.nl