CDV INFO
Image default
Auto

Denk eens aan vermogen tuning … !

Vermogen tuning of chiptuning, eigenlijk twee synoniemen voor elkaar, daar heb je ongetwijfeld al eens van gehoord. Het verstandig opvoeren door professionelen van je motor kan deze heel wat soepeler laten draaien. Twijfel je dus over de aanschaf van een nieuwe wagen omdat je sakkert op je iets oudere motor, dan is deze laten chiptunen misschien een alternatief.

 

Vermogen tuning voor welke wagens?

Vermogen tuning kan voor benzine- en dieselmotoren, zelfs van iets oudere wagens en motoren. De specialisten van ATM manipuleren de motorsoftware van je wagen zodat deze nog soepeler rijdt. Vaak zijn ze bij de fabrikant net iets voorzichtiger, maar echt nodig is dat niet. De ervaren experten van ATM, allemaal met ruime ervaring in vermogen tuning, weten wat ze doen en hoever ze veilig kunnen gaan. Ze zullen je hier ook steeds heel open en eerlijk over adviseren.

 

Waarom denken aan vermogen tuning?

Niet voor niets is vermogen tuning ondertussen een succes geworden. Er zijn immers een aantal goede redenen om tot vermogen tuning over te gaan. Hieronder zetten we er even een aantal op een rijtje:

  • Meer rijplezier. Je auto rijdt soepeler, reageert sneller en gaat vlotter mee in het verkeer
  • Een mogelijke brandstofbesparing tot 5%. Dat scheelt aardig wat per jaar aan de pomp
  • Betere rijprestaties door extra vermogen en koppel

Logisch dus dat steeds meer mensen over vermogen tuning beginnen na te denken. Bij ATM kan je dit bovendien snel, maar in alle veiligheid laten doen. Het aanpassen van de parameters van je motormanagementsoftware is immers een werkje voor specialisten.

 

Waar ATM het verschil maakt?

ATM bestaat uit een gedreven team aan specialisten. Momenteel zijn er drie vestigingen in België maar uitbreiding zit hier ongetwijfeld nog in de pijplijn. Bij ATM nemen ze vermogen tuning serieus. Elke tuningfile is tot op de draad bekeken en uitvoerig getest op de eigen vermogen testbank. Zo kom je eens op de baan, niet voor verrassingen te staan.

http://www.atm-chiptuning.com/tags/tuning/