CDV INFO
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking

Wist jij dat het openen van sloten een echte sport is in Nederland?

Het heet “lockpicking” en wordt soms ook wel locksport genoemd en is volledig legaal te beoefenen.
De reden hiervoor is dat het praktisch niet meer voordeel geeft dan andere methodes.

Lockpicking is namelijk best moeilijk om te bemeesteren het kost redelijk veel tijd en energie om goed in te worden. Je moet namelijk veel oefenen om je vingers te laten wennen aan de innerlijke onderdelen van een slot. Dit zijn ook nog eens ontzettend kleine onderdelen dus erg gevoelig voor de kleinste aanraking.

Juist omdat het zo kunst is om goed in te worden is het gewoon toegestaan om vrij te beoefenen in Nederland. Uiteraard moet je wel toestemming hebben van de eigenaar van de sloten waarop je oefent of je kunt natuurlijk je eigen sloten gebruiken. Maar je moet hierbij wel oppassen dat je het slot niet kapot maakt want omdat je toch zit de priegelen in het slot kan het zijn dat je hem kapot maakt. Daarom kun je beter maar geen sloten lockpicken die in gebruik zijn.

Er zijn in Nederland meerdere verenigingen en groepen die samenkomen om samen gezellig te lockpicken. Deze mensen hebben totaal geen criminele intenties en doen het puur omdat ze nieuwsgierig zijn naar sloten. Het is jammer dat deze sport niet volledig vrij beoefend kan worden omdat veel mensen zich ervoor schamen omdat ze bang zijn om als crimineel gezien te worden.

Dit beeld komt vooral door de media die vooral het spannende idee achter lockpicking toont. Namelijk dat ze elk slot dat moment binnen enkele seconden kan openen. Dit is dus totaal geen realiteit maar wel het beeld wat veel mensen hebben van lockpicking. Daarom vinden veel mensen het raar wanneer ze horen dat de sport vrij te beoefenen is in Nederland. Er zijn zelfs online lockpick webwinkels waarbij deze lockpick’s volop verkocht worden.

Omdat veel mensen dit beeld hebben van lockpicking dat het makkelijk te misbruiken is. Komen er ook veel mensen op af met slechte intenties. Deze zullen echter snel teleurgesteld raken wanneer ze erachter komen dat lockpicking redelijk lastig is en niet bedoeld is voor praktische toepassingen. De reden waarom het vrij te beoefenen is is omdat het dus een sport is!http://www.lockpicks.be