CDV INFO
Image default
Beauty en verzorging

Waarom laten mensen plastische chirurgie doen?

Mensen beginnen steeds jonger al aan plastische chirurgie te denken. In 2013 dacht één op de vijf vrouwen van twintigjarige leeftijd al aan het laten doen van een plastische ingreep. Die cijfers lijken alleen nog verder te stijgen. Een bezoekje brengen aan de plastisch chirurg wordt dan ook steeds meer aanvaard binnen de maatschappij. Het feit dat bekende mensen dat al jarenlang doen om er mooier en jonger uit te zien, zal daar wel een rol in spelen. Kijk bijvoorbeeld naar Kylie Jenner, zij maakte een transformatie door die ongetwijfeld veel jongeren heeft doen nadenken om hun uiterlijk ook te veranderen.

Er zijn drie voorname redenen waarom mensen een plastische ingreep willen ondergaan: ze willen er zelfzekerder door worden, willen er beter uitzien of ze willen aantrekkelijker zijn voor het andere geslacht. Veel mensen die plastische chirurgie overwegen, doen dat omdat ze een zware onzekerheid of onzekerheden hebben. Dat kan uitgroeien tot een echt complex en plastische chirurgie zien ze als de oplossing om zich goed in hun vel te voelen. Als de ingreep dat echt voor hen kan betekenen is dat natuurlijk heel positief. Toch moet je er op voorhand genoeg bij stilstaan of dit wel echt de oplossing voor het probleem gaat bieden.

Voor vrouwen die onzeker zijn omdat ze een kleine boezem hebben, is een borstvergroting meestal echt een goede oplossing. Een te kleine cupmaat kan een echt complex zijn en de borstvergroting ervaring betekent voor deze vrouwen vaak dat ze zich eindelijk op en top vrouw gaan voelen. Voor mensen die een liposuctie laten doen, ligt dat soms anders. Vaak komt het voor dat onzekerheden over hun uiterlijk ertoe leiden dat ze heel ontevreden zijn over zichzelf, een liposuctie lijkt dan een oplossing om weer dunner te zijn. Maar het liposuctie resultaat is vaak niet voldoende om weer tevreden te zijn over zichzelf.

https://faceland.nl