CDV INFO
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kies je de juiste oogschaduw

Het maakt niet uit hoe vakkundig je je eigen make-up kan aanbrengen, als je de verkeerde oogschaduw toepast dan kan je hiermee al snel je hele look verpesten.

 

Je ogen zijn namelijk een van de belangrijkste dingen aan je hele gezicht, dus waarom zou je ze verpesten door de verkeerde oogschaduw uit te kiezen?

 

Helaas zijn je ogen ook de eerste plaats waar tekenen van veroudering optreden. Je make-up, en vooral de keuze van je oogschaduw, heeft dus een direct effect over hoe je algemene make-up look eruit zal zien. Je zou toch niet willen dat je er ouder of moe uitziet? Kies dus zeker de juiste oogschaduw is hier de boodschap!

Tips bij het kiezen van de juiste oogschaduw:

Er zijn drie belangrijke soorten van oogschaduw. Je hebt oogschaduw in crème, maar ook in poeder en vloeibare vorm. Er zijn ook andere soorten, zoals potloden of krijtjes, maar deze worden de dag van vandaag minder vaak gebruikt.

 

Crèmes zijn goed als je huid van je ooglid delicaat is. Je moet wel voorzichtig zijn als je dit type van oogschaduw gaat kopen, want crème oogschaduw op basis van olie kan bij frequent gebruik voor gerimpelde of hangende oogleden zorgen.

 

De reden waarom dit type van oogschaduw niet voor iedereen goed is is omdat door je lichaamswarmte je oogschaduw vettig wordt waardoor deze kan ‘plooien’ en smelten op je ooglid.

 

Crèmes hebben hun voordelen. Zo zijn ze makkelijk aan te brengen en zorgen ze voor een subtiel schaduw effect. Als je een droge huid hebt is dit een perfecte soort van oogschaduw voor je!

 

Oogschaduw in poedervorm wordt door te meeste vrouwen gebruikt. De voornaamste reden hiervoor is omdat deze in ontelbare kleuren verkrijgbaar is. Wel een tip dat we je kunnen meegeven: kies steeds een kleur van oogschaduw die zo nauw mogelijk aansluit bij je natuurlijke huidskleur. Voor schaduwen kan je kiezen voor taupe of grijs, en om te benadrukken/highlighten combineer je deze dan met een roze of lichte perzik kleur.

 

Oogschaduw in vloeibare vorm gebruiken is een alsmaar stijgende trend. Meestel worden deze verkocht in buisjesvorm met een borsteltje of make-up sponsje. Het enige nadeel van vloeibare oogschaduw is dat deze snel uitdroogt waardoor je hem niet meer kan mengen met andere kleuren. Het grootste voordeel van dit soort van oogschaduw is dat deze langer houdt op je ooglid en eenvoudig aan te brengen is.

 

Potloden worden meestal gebruikt als eyeliner. Potlood gebruiken als oogschaduw kan zeker ook maar is moeilijker aan te brengen. Hou hier dus rekening mee.

 

Bovenstaande tips kunnen je helpen om de juiste oogschaduw te kiezen die bij je past. Vergeet niet dat het steeds beter is om je make-up te verwijderen en opnieuw te beginnen dan met een slechte make-up look de deur uit te gaan! Veel succes!

https://www.prettyme.be