CDV INFO
Image default
Mode en Kleding

Veilig paardrijden met een bodyprotector Tip!

Veilig paardrijden met de juiste valbescherming de Bodyprotector

 

 

 

 

De bodyprotector en het paardrijden.

 

Paardrijden is een heerlijke bezigheid. Je kunt het doen als sport maar natuurlijk ook recreatief. Het vergroot de band met je paard omdat je samenwerkt en het geeft je een groot gevoel van vrijheid. Je geniet van het contact met je paard en het intensieve gebruiken van al je zintuigen tijdens het rijden. Bij een buitenrit sta je direct in contact met de natuur en de frisse lucht wat een lichaam goed doet. Het is erg belangrijk dat je niet vergeet je lichaam goed te beschermen. Een val van een paard is geen pretje en het doet niet alleen zeer maar kan tevens erg gevaarlijk zijn. Je doet er goed aan je lichaam te beschermen tijdens het rijden. Een bodyprotector is speciaal ontworpen om je lichaam te beschermen tegen blessures mocht je tijdens het rijden van je paard vallen. Je zult niet aan iedere val een blessure overhouden maar je verhoogt je kansen om ongedeerd te blijven wanneer je een bodyprotector draagt.

 

Wat is nou eigenlijk een bodyprotector?

 

Een bodyprotector is een soort beschermend vest die je bescherming biedt wanneer je van je paard valt. Je wervelkolom, ribbenkast en organen worden beschermt en je kunt op deze manier voorkomen dat je tijdens een val ribben kneust of breekt. Een bodyprotector is gemaakt van speciaal materiaal wat memoryfoam genoemd wordt. Het is dus ook een soort schuim wat reageert op warmte en daardoor soepeler wordt en zich vormt naar je lichaam. Daarom is het ook belangrijk je eigen bodyprotector te kopen en niet een te lenen van iemand anders. Jouw bodyprotector is op jouw lichaam afgestemd. Tegenwoordig heb je zeer mooie en trendy bodyprotector van Sir-Lancelot >> Sir lancelot bodyprotector

 

Hoe kies ik de juiste maat?

 

Het kiezen van de juiste maat is iets waar je zorgvuldig mee omgaat. De bodyprotector mag niet te groot en ook niet te klein zijn. Draag de bodyprotector zo dicht mogelijk op je huid zodat hij de optimale functionaliteit heeft tijdens het rijden. Een shirt met lange of korte mouwen kun je prima dragen, maar draag je dikkere kleding dan raden we aan dit aan te trekken over je bodyprotector.

 

Door met je bodyprotector aan op een stoel te gaan zitten kun je erachter komen of je de juiste maat hebt. Wanneer er ongeveer 12 cm tussen de stoel en de onderkant van je bodyprotector zit dan heb je de juiste maat gekozen. Zoals we eerder al zeiden reageert een bodyprotector op de warmte van je lichaam dus wanneer je een bodyprotector gaat passen houd hem een tijdje aan zodat je zeker weet of hij goed zit. Informatie over de bodyprotector voor het paardrijden

 

Het gaat om jouw veiligheid tijdens het rijden dus kies verstandig en let op het keurmerk van de bodyprotector. Met een level 1 heb je de minste bescherming en hiervan wordt eigenlijk aangeraden dat ze alleen door ervaren jockeys worden gedragen. Een level 2 is bedoeld voor ervaren ruiters die op zachte ondergronden rijden maar er zijn om dit moment geen level 2 bodyprotectors omdat ze niet voldoende bescherming bieden. Dan komen we aan bij de level 3 en dit is eigenlijk de beste keuze omdat deze bodyprotector de verwachte en gewenste bescherming biedt voor het rijden en ook tijdens wedstrijden. Level 3 bodyprotectors verminderen de kans op blessures zoals botbreuken of andere verwondingen.

 

Kies je voor veiligheid dan kies je voor een Level 3 bodyprotector!

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding/bodyprotectors.html