CDV INFO
Image default
Mode en Kleding

De geschiedenis van een vriendschapsring

Een vriendschapsring bestaat al erg lang. Het is een symbool van verbintenis aan een ander persoon. Er zit echter een hele geschiedenis achter de ring en de vriendschapsring is ontwikkeld van een voorloper op de verlovingsring tot een symbool van een hechte vriendschap en nog veel meer. Daarnaast zijn natuurlijk ook de ontwerpen van de ringen een stuk moderner geworden en passen veel beter bij de hedendaagse mode. Om vriendschapsringen te begrijpen kan je het best leren over de geschiedenis van deze sieraden Zo kan je ook de beste keuze maken bij het kiezen van de ring. 

Het ontstaan van de vriendschapsring

Een vriendschapsring wordt gegeven als een teken van loyaliteit. Als je vanaf een jonge leeftijd al bijna zeker weet dat je samen gaat blijven voor de rest van je leven koop je een vriendschapsring. Deze ring symboliseert de beloftes gemaakt op jonge leeftijd. Elke relatie is anders en heeft andere beloftes die gemaakt worden. Vanuit oorsprong is de vriendschapsring dus gemaakt om eeuwige trouw te beloven. Dit wordt vervolgens bij het trouwen bevestigd. 

De vriendschapsring wordt gedragen aan de ringvinger van de linkerhand, net zoals een trouwring. Wanneer je gaat trouwen wordt deze vervangen door de trouwring. Door de jaren heen zijn de vriendschapsringen van een simpel ontwerp gegaan naar matchende setjes van ringen die geschikt zijn voor beide geslachten. De ringen bestaan uit verschillende materialen zoals zilver, goud, titanium of stainless steel. Je kan samen met je partner op zoek gaan naar een leuke ring bij de juwelier of gewoon online op de website. 

Een vriendschapsring kan aan een geliefde gegeven worden. Deze ringen bestaan vaak uit een goedkoper materiaal, maar wel zeker. Natuurlijk kunnen er ook duurdere materialen zoals goud en titanium gebruikt worden voor de ringen. Veel mensen kiezen hier echter niet snel voor. Er zijn tegenwoordig setjes ringen die op elkaar lijken maar ook setjes met ringen die compleet anders zijn. Aan de hand hiervan kan je het juiste setje kiezen voor jou en je partner en zo de ideale vriendschapsringen vinden voor elkaar!

Een vriendschapsring is niet alleen voor een partner!

Een vriendschapsring hoeft niet alleen een geschenk te zijn aan een geliefde. Het kan ook een geschenk zijn aan een naaste of een goede vriend om de tijden die je samen hebt gehad te herinneren. Ook kan je een vriendschapsring geven als teken van een belofte die je hebt afgesloten met een goede vriend(in) of partner. Deze ring is vervolgens een verzegeling die de afspraak hooghoudt. Een vriendschapsring kan ook een andere betekenis hebben, en het grootste voordeel is dat jij zelf deze betekenis kan bepalen! Op zoek naar sieraden? Ontdek de website van Quickjewels.

https://www.quickjewels.nl/