CDV INFO
Image default
Hobby en vrije tijd

Decoratiefolie voor het stijlen van je huis

Iedereen is op een gegeven moment wel uitgekeken op zijn meubelair. De kleuren, het soort hout dat je destijds zo mooi vond. Het gaat je tegenstaan. Een blik in de woonbladen en reclame folders geeft je veel inspiratie. Het liefst had je dat nieuwe meubel gekocht. Maar die prijs…

Herkenbaar? Voor velen is dit een herkenbaar fenomeen. En het is uiterst vervelend als je eigenlijk weer eens wat nieuws in huis wilt hebben, maar je er geen budget voor hebt. Maar wij hebben de oplossing voor jou! Decoratiefolie!!

Decoratiefolie is plakfolie waarbij de achterkant van zelfklevend materiaal is en de voorkant voorzien is van een printje. Ben je uitgekeken op je oude meubels? Kies dan voor een nieuwe print en plak zelf je meubels zodat ze er daarna weer als nieuw uit zien.

En het is leuk, want je hebt niet alleen keuze uit effen kleurtjes. Nee er is heel veel mogelijk! Zo kun je kiezen uit een panter printje of zebra, maar misschien is een populaire houtprintje zoals steigerhout of eiken nog leuker. Decoratiefolie is helemaal niet duur en je kunt het gewoon zelf doen. Dus niks geen dure mensen inhuren, maar gewoon lekker zelf knutselen en klussen. You can do it!!!

Plakfolie plakken is niet moeilijk. Maar er gelden wel wat vuistregels. Zo moet het item dat jij wilt gaan beplakken helemaal schoon en vetvrij zijn. Pak dus een sopje en maak het item helemaal schoon. Kijk ook even of het wel geschikt is voor plakwerk. Test het bijvoorbeeld uit met een sticker. Blijft ie goed plakken? Dan zal het folie ongetwijfeld ook goed blijven plakken. Nou vervolgens ga je dus aan slag met het folie. Deze kun je met een schaar gemakkelijk op maat knippen. Je kunt uiteraard ook een stainleymesje gebruiken. Nadat je het op maat hebt gesneden plak je het hoekje van je decoratiefolie op het hoekje van hetgeen jij wilt gaan beplakken. Bijvoorbeeld je deur, je kast of tafel. Daarna trek je langzaam het papier van de kleeflaag af en druk je het kleeffolie zachtjes aan. Wrijf met een speciaal rakeltje het folie glad op het item zodat er geen luchtbellen onder het folie ontstaan. Als het decoratiefolie erop zit ben je eigenlijk direct klaar! Zo zie je dat je voor weinig geld gemakkelijk toch wat items in je huis kunt stijlen.