CDV INFO
Image default
Bedrijven

Gevoel van veiligheid

Het maakt niet uit hoe groot een bedrijf is, een bedrijf zal altijd wel iets van waarde hebben. Of dit nou dure machines of data is, het is allemaal van waarde voor een bedrijf. Het is daarom wenselijk voor bedrijven om zich te beveiligen tegen diefstal en andere vervelende gebeurtenissen. Bedrijfsbeveiliging helpt het bedrijf om zich te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Zo loopt het ene bedrijf meer risico dan de ander. Daarom zijn er verschillende vormen van risico’s voor bedrijven. Het beveiligen van een pand kan al op verschillende manieren, zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor beveiligingscamera’s  of kan er worden gekozen voor slagbomen. Camerasystemen verbeteren de veiligheid, doordat deze alles opnemen kunnen zei later worden terug gekeken. Ook is het mogelijk om de camera beelden direct te volgen, zo weet de beveiliger of hij moet ingrijpen of niet. 

Beveiliging kan in sommige maten overdrijven zijn, maar in andere gevallen kan dit hard nodig zijn. Neem bijvoorbeeld een school, deze school kan zich beveiligen op verschillende manieren. Tot in de extreemste vorm, het gebruik van poortjes, deze poortjes gaan alleen open met een pasje of als de persoon wordt binnengelaten door de portier. In dit soort gevallen is dit nodig om de veiligheid van de studententen te bevorderen, zo wordt er gecontroleerd op wapens en andere gevaarlijke voorwerpen. Gelukkig hoeven veel scholen niet zulke extreme maatregelen te nemen, in die gevallen is een camerasysteem vaak genoeg. Naast camerasystemen hebben zij ook vaak nog een alarm. 

Doordat alles beter beveiligd word is iedereen wel veiliger, er zijn ook tegenstanders van veel beveiliging. Want dit zou een inbraak op hun privacy zijn, omdat zij constant het idee hebben dat zij in de gaten worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat zij zich soms tegen beter weten in verdacht gedragen. Maar het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt, de een voelt zich eerder veilig dan de ander.

http://www.groenewegendelft.nl/