CDV INFO
Image default
Bedrijven

Eenvoudig bestelautoverzekeringen vergelijken? Geen probleem!

Veel mensen beschikken ook vandaag de dag nog steeds over het vermoeden dat bestelautoverzekeringen vergelijken een vrij lastige opdracht is. Dat is echter niet zo. Het uitvoeren van zo’n vergelijking is eigenlijk door de jaren heen alleen maar eenvoudiger geworden. In het verleden was het bijvoorbeeld zo dat je genoodzaakt was om offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars. Pas wanneer je deze verschillende offertes had ontvangen was het vervolgens mogelijk om ze tegenover elkaar af te wegen waardoor je er de meest interessante optie tussenuit kon halen. Vandaag de dag is het uitvoeren van zo’n vergelijking echt ontzettend veel eenvoudiger. Wil je graag ontdekken hoe je eenvoudig bestelautoverzekeringen kan vergelijken? Blijf dan zeker verder lezen.

Hoe ga je bestelautoverzekeringen vergelijken?

In eerste instantie zal je moeten bepalen op welke manier je bestelautoverzekeringen gaat vergelijken. Wanneer je dat doet zal je tot de vaststelling komen dat er eigenlijk twee belangrijke mogelijkheden bestaan om dat te kunnen doen. In eerste instantie is het zo dat meerdere verzekeraars hun (potentiële) verzekeringnemers de mogelijkheid bieden om een vergelijking uit te voeren. Het probleem dat zich hierbij stelt is echter dat de verzekeraar in kwestie uiteraard doorgaans altijd diens eigen verzekering boven deze van de concurrentie zal willen stellen. Het gevolg hiervan is dan ook dat er eigenlijk nooit vanuit kan worden gegaan dat de vergelijking correct wordt uitgevoerd. 

Bestelautoverzekeringen vergelijken is ook op een andere manier mogelijk. Het is vooral deze mogelijkheid die in de praktijk ook het sterkst wordt aangeraden. We hebben het hierbij dan uiteraard over het gebruik van een objectieve vergelijkingssite. Een dergelijke website beschikt over verschillende aangesloten verzekeraars. Het uitvoeren van een vergelijking wordt daardoor een flink stuk objectiever. Wil je dus met andere woorden echt kunnen rekenen op een objectieve uitkomst voor wat je vergelijking betreft? Dan is gebruikmaken van een objectieve vergelijkingssite altijd de interessantste keuze. Op die manier kan je de interessantste verzekering snel vinden. 

Let op het verschil tussen persoonlijke en zakelijke verzekeringen

Bij bestelautoverzekeringen vergelijken is het altijd ontzettend belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen de particuliere en de zakelijke verzekeringen die er op de markt aanwezig zijn. Het is uiteraard mogelijk om een bestelwagen aan te kopen voor privé doeleinden, maar het spreekt voor zich dat ze in het merendeel van de gevallen wordt aangekocht door bedrijven. Deze kunnen dit type voertuig gebruiken omwille van verschillende doeleinden. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Als verhuisdienst; 
  2. Voor pakjesdiensten; 
  3. Voor bedrijven actief in de bouwsector; 

Bij bestelautoverzekeringen vergelijken wordt meteen duidelijk dat er verschillende privé en zakelijke verzekeringen op de markt zijn terug te vinden. Deze worden ook aangeboden door verschillende verzekeraars. Door het uitvoeren van een vergelijking zal je tot de vaststelling komen welke partij je mogelijk de meest interessante verzekering voor jouw bestelauto kan afsluiten. Hoe je zo’n vergelijking nu precies kan uitvoeren werd hierboven reeds aangegeven. Dit gezegd hebbende is het voor veel mensen ook belangrijk om te weten waar ze nu precies verder allemaal rekening mee moeten houden. Geldt dat ook voor jou? Blijf dan vooral nog even verder lezen. 

Wat heb je nodig voor bestelautoverzekeringen vergelijken?

Wil je graag de verschillende bestelautoverzekeringen vergelijken die er op de markt zijn terug te vinden? In dat geval moet je er rekening mee houden dat je daarvoor verschillende zaken voor handen dient te hebben. Het gaat daarbij concreet om de volgende zaken:

  • De technische specificaties van het voertuig;
  • Het schadeverleden of een schade-attest van de bestuurder; 

Bovendien spreekt het voor zich dat het ook altijd interessant is om even op voorhand te bekijken welke van de verschillende verzekeringen voor bestelauto’s je graag zou willen afsluiten. Vergelijkbaar met andere autoverzekeringen is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen drie verschillende opties. Wat dit betreft kan je concreet denken aan de volgende mogelijkheden: 

  1. De WA-verzekering voor bestelauto’s;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor bestelauto’s;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor bestelauto’s; 

Voor welke van deze drie opties je gaat kiezen is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de eisen die je hebt op vlak van dekkingen. Ook je budget zal op dit vlak echter een niet onbelangrijke rol spelen. In ieder geval, het loont zeker de moeite om even de verschillende soorten bestelautoverzekeringen van naderbij te bekijken en te vergelijken voordat je er één af gaat sluiten. 

Waar dien je verder nog rekening mee te houden bij bestelautoverzekeringen vergelijken?

Bij bestelautoverzekeringen vergelijken zijn er verder uiteraard nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Hou er bijvoorbeeld in eerste instantie rekening mee dat het altijd mogelijk is dat er promotionele tarieven opgenomen worden in een vergelijking. Het is dus met andere woorden perfect mogelijk dat je de premie die je ziet verschijnen niet gedurende de volledige looptijd van je bestelautoverzekering kan aanhouden. Dat hoeft op zich niet meteen een groot probleem te zijn. Hou er echter wel rekening mee dat je uiteraard wel moet weten hoeveel hoger de premie zal komen te liggen wanneer de promotieperiode achter de rug is. Dat is erg belangrijk. 

Naast bovenstaande is het zo dat er bij bestelautoverzekeringen vergelijken ook de nodige aandacht moet worden besteed aan het bestaan van nog extra aanvullende dekkingen. Het is dan ook perfect mogelijk dat enkel en alleen één van de standaard drie bestelautoverzekeringen afsluiten misschien niet voldoende is. In dat geval kan je er zeker voor kiezen om nog enkele extra risico’s in te laten dekken. Voor welke risico’s je op dit vlak kiest is uiteraard aan jou. Let wel op, elke extra dekking gaat uiteraard ook gepaard met een bepaalde extra kostprijs. Zoveel spreekt voor zich. 

Wat is zeker en vast een absolute must bij bestelautoverzekeringen vergelijken!

Er is door de jaren heen reeds behoorlijk wat gezegd en ook geschreven over bestelautoverzekeringen vergelijken. Helaas blijkt in de praktijk nog altijd vrij vaak dat mensen de keuze maken om dit niet te doen. Het niet uitvoeren van een vergelijking kan je echter een behoorlijk financieel nadeel opleveren. Dit is dan ook helemaal niet interessant. Sta je dus op het punt om een verzekering voor een bestelauto af te sluiten? Kies er dan altijd voor om een vergelijking uit te voeren bij Alpina! Alleen op die manier kan je immers rekenen op de meest interessante voorwaarden!