CDV INFO
Image default
Bedrijven

Hoe werkt linkbuilding voor jouw bedrijf?

Ben jij van plan om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Denk aan meer naamsbekendheid, meer conversies of meer verkeer op je website. Dit is natuurlijk gunstig en het is de bedoeling dat je beter wordt dan de concurrent. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? Je kunt dit voor elkaar krijgen door aan de slag te gaan met SEO en SEA. Als je met SEO aan de slag gaat, dan is een groot deel hiervan linkbuilding. Met linkbuilding zorg je ervoor dat je links genereert vanuit externe webpagina’s naar jouw website. Dit zorgt ervoor dat je meer wordt gewaardeerd door Google en hierdoor kom je hogerop in de zoekresultaten. Maar hoe werkt linkbuilding nou eigenlijk? Dat wordt in dit blog uitgelegd. 

Hoe werkt linkbuilding: begin bij de basis

Het is belangrijk dat je eerst duidelijkheid hebt wat je doelgroep is voordat je met allerlei zaken van SEO aan de slag gaat. Je kunt namelijk pas met linkbuilding beginnen als je weet wat voor bedrijven van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw doelgroep. Het heeft geen zin om links te genereren vanuit sites die niks te maken hebben met jouw bedrijf. Je moet het zo zien: als een persoon op een website komt waarin jouw link staat, dan moet jouw link van extra waarde zijn op de content die op die pagina staat. Het is dus belangrijk dat dit met elkaar te maken heeft. Dus hoe werkt linkbuilding? Door eerst goed in beeld te brengen wat je doelgroep is. Vanuit hier kun je verder werken. 

Relevante teksten voor je doelgroep

Als je de vraag “hoe werkt linkbuilding” hebt gesteld, kun je stappen gaan zetten. Je kunt namelijk echt aan de slag gaan en resultaten neerzetten. Linkbuilding is natuurlijk niet het enige waarmee je aan de slag kunt gaan bij SEO. Hierbij zijn nog vele andere zaken die relevant kunnen zijn voor je bedrijf. Zo kun je aan de slag gaan met het schrijven relevante teksten op je website. Hierop moet de focus gelegd worden op relevante trefwoorden voor jouw doelgroep. Op welke woorden wordt het meest gezocht en waarop wil jij gevonden worden? Zodra je dit in kaart hebt, kun je aan de slag gaan met deze teksten. Hoe meer relevante teksten op jouw website staan, hoe waardevoller Google jouw website gaat zien. Dit zorgt er dan weer voor dat je hogerop komt in de zoekresultaten. 

Belangrijke zaken van SEO

Dus je hebt nu duidelijk voor ogen waarmee je aan de slag moet als bedrijf. Hoe werkt linkbuilding en hoe kun jij dit toepassen in jouw bedrijf? Het schrijven van relevante teksten en andere zaken van SEO. Je hebt natuurlijk nog genoeg andere zaken van SEO waarmee je aan de slag kunt gaan. Linkbuilding is overigens wel een heel groot onderdeel van SEO. De vraag “hoe werkt linkbuilding” is dan ook zeker een vraag waar je als bedrijf gelijk mee moet starten. Heb je hier moeite mee? Dan zijn er genoeg cursussen te vinden die jou een stapje in de goede richting helpen.