CDV INFO
Image default
Bedrijven

Waarom jij op uitwisseling moet gaan!

Heb jij altijd al voor jouw opleiding naar het buitenland willen gaan, maar weet je gewoon niet hoe je dit aan je ouders moet vragen? Dan is dit artikel het artikel wat je nodig hebt. Je leest hier hoe je jouw ouders zou kunnen overtuigen van het feit dat een uitwisseling een erg goed idee is. Lees snel verder als je benieuwd bent en alvast veel leesplezier!

Je leert een gastgezin kennen

Veel studenten die op uitwisseling gaan, komen terecht bij een gastgezin in een ander land. Elk gastgezin neemt vrijwillig studenten in huis en dat is fijn want zo weet jij dat ze het niet doen voor het geld bijvoorbeeld. Je wordt echt onderdeel van een familie. Samen met je host family en de vrienden die je maakt zul je de nieuwe cultuur tijdens jouw exchange program steeds beter leren kennen.

Je krijgt goede begeleiding

Het is fijn voor je ouders om te weten dat jij in het buitenland niet alleen bent. Er zijn veel meer studenten die bijvoorbeeld via Yfu.nl een uitwisseling doen en daarom kan Yfu jou ook goed begeleiden tijdens het proces. Ga jij bijvoorbeeld met YFU naar een Amerika? Dan zul je op locatie ook echt contact hebben met YFU Amerika. Je staat er dus niet alleen voor! 

Pak deze te gekke kans!

Als laatste reden die je aan je ouders kunt geven, is het natuurlijk ook een onwijs unieke en mooie ervaring die je maar één keer in je leven kunt meemaken als je jong bent. Je leert veel en misschien leer je wel mensen kennen voor het leven. Hoe mooi is dat? Praat hier met je ouders over en mocht je ze willen overtuigen, schrijf je dan in voor een informatiebijeenkomst van YFU voor meer informatie. Zo blijf jij van alles op de hoogte en kan je jouw ouders ook op de hoogte blijven houden.