CDV INFO
Image default
Bedrijven

Kartonnen figuren

Misschien heb je ze wel eens gezien in een winkel of op een beurs. De kartonnen figuren. Ze zijn er in alle soorten en maten, en zelfs met jouw eigen gezicht er op!

Zelf kartonnen figuren maken

Je kunt natuurlijk zelf thuis een karton figuur maken met oud karton en uitgeprinte foto’s. Het nadeel hiervan is dat het meeste karton dat wij gebruik in ons dagelijks leven vanuit bijvoorbeeld verpakkingen niet stevig genoeg is om een levensgrote pop van te maken.

Kartonnen figuren bestellen

Wat je wel zou kunnen doen om een betere kwaliteit te garanderen is online kartonnen figuren bestellen. Deze zijn meestal gemaakt van een dikker karton soort, namelijk reboard. Reboard karton heeft meerdere lagen en is voorzien van een honingraat structuur waar het ook zijn stevigheid aan te danken heeft.

Foto

Mocht je een foto van jezelf, van een vriend of familielid willen laten maken? Dan is het wel belangrijk om de juiste foto te kiezen. Let hierbij goed op de grootte van de afbeelding zodat deze niet wazig of korrelig wordt wanneer hij wordt uitvergroot.

Je kunt het figuur helemaal naar wens versieren. Zo zijn er online zelfs kartonnen kledingstukken te verkrijgen zodat je jouw figuur naar de gelegenheid zou kunnen kleden. Denk bijvoorbeeld aan een strandhoed in de zomer en een kerstmuts in de winter.

https://endlessbranding.com/kartonnen-pop/