CDV INFO
Image default
Dienstverlening

Klein land, groot in veiligheid

Ondanks het feit dat we in een klein land leven, is alles goed geregeld. En dat geldt ook voor veiligheidsvoorschriften op het werk. Je kunt er als werkgever niet aan ontkomen, want ook de werkplaats die jij aan je medewerkers biedt moet aan alle vereisten voldoen. Gelukking zijn er genoeg bedrijven zoals Safety Solutions Nederland. Zij kunnen je op weg helpen of alle zorg uit handen nemen. Het is maar net wat jouw wensen zijn en hoeveel tijd jij hebt. Uiteraard gaat het erom dat jouw bedrijf zo efficiënt en veilig mogelijk kan werken.

Een doorgaand proces

Het aanschaffen van het juiste materiaal is niet voldoende als het op veiligheid aankomt. Dit materiaal heeft namelijk van tijd tot tijd onderhoud nodig. Natuurlijk is dit te veel om allemaal zelf bij te houden of om van op de hoogte te zijn. Specialisten informeren je hier graag over en kunnen je herinneringen sturen wanneer het tijd is om actie te ondernemen. Ook bestaat de mogelijkheid om samen een actieplan op te zetten. En als je er helemaal zeker van wilt zijn dat je materiaal nog in goede staat is, dan kun je het altijd huren.

De cultuur moet erop afgestemd zijn

Jij kunt nog zoveel maatregelen treffen om de veiligheid van je werknemers te garanderen, maar als ze er zelf het nu niet van inzien, is het effect ook een stuk minder. Het bijscholen van personeel, desnoods met een workshop tijdens de introductie kan hierbij helpen. Zo krijgen de werknemers inzicht in de voorschriften en waarom deze opgesteld zijn. Voorbeelden uit de praktijk zorgen er vaak ook voor dat werknemers de regels nauwkeuriger gaan opvolgen. Niemand zit immers te wachten op een bedrijfsongeval en al helemaal niet als deze erg dichtbij kan komen en een collega kan treffen.