CDV INFO
Image default
Zakelijke dienstverlening

ICT Ede

ICT Ede maakt de laatste jaren veel ontwikkelingen door en de ICT-branche ontwikkeld zich steeds verder. De ontwikkelingen zijn veelal positief, maar alle mooie ontwikkelingen hebben een keerzijde. Een gevaarlijk probleem dat zich momenteel voordoet is ransomware.

ICT Ede maakt kennis met ransomware

Ransomware is een gevaarlijk ICT-probleem waar ICT Ede rekening mee dient te houden. De meest gevaarlijk vorm is vaak de Ransomware die het gehele systeem op slot zet. Het gevolg hiervan is dat de gebruiker zijn/haar gehele computer niet meer kan gebruiken. Hierdoor blijven er twee opties over voor de gebruiker, er wordt voldaan aan het gevraagde bedrag of de harde schijf moet gewist worden waardoor alle gegevens weg zijn. Beveiligingsexperts raden het af om de hacker het gevraagde bedrag te betalen, omdat zij er geen baat bij hebben om de sleutel of oplossing tegen de Ransomware te geven. Het gevolg is dus dat de gebruiker hoogstwaarschijnlijk alle bestanden kwijt zal zijn. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de computer regelmatig te back-uppen. Hierdoor is het makkelijker om de computer te herstellen na een Ransomware aanval.

Ransomware voorkomen

ICT Ede heeft een aantal belangrijke tips om Ransomware te voorkomen. Allereerst moeten gebruikers nooit iets openen van onbekende afzenders, ook bij bekende afzenders moet er opgelet worden. Zorg er daarnaast voor dat het antivirus van de computer up-to-date is en controleer regelmatig op virussen en gevaarlijke website als de virusscanner dit ondersteunt. Tot slot is het verstandig om een extra virusscanner op de computer te zetten, naast de standaardversie die Windows levert.

Hulp nodig?

Met de bovenstaande tips is het in de meeste gevallen mogelijk om Ransomware te voorkomen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u als gebruiker toch last krijgt van Ransomware. In dit geval is het beste om contact op te nemen met een bedrijf met kennis van ICT, bij Cloudbeheerder.it bent u altijd welkom.

 

 

 

http://www.cloudbeheerder.it/