CDV INFO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tover je kantoor om in een sfeervolle ruimte

Een plantenwand kun je niet alleen buiten maken, maar net zo goed ook binnen. Hoe gezellig ziet dat uit? Niet alleen in horecagelegenheden zie je de plantenwanden steeds vaker terugkomen, ook in kantoren en winkels is het populair. In principe kan je iedere muur veranderen in een wand vol planten. Tover de hal om in een plantenjungle of geef die saaie muur van beton wat meer kleur. Wel is het belangrijk om onder andere rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht op een plek. 

 

Haal het buitengevoel naar binnen

 
Wanneer je geen onderhoud wilt hebben aan de plantenwand, kun je naast levende planten ook kiezen voor kunstplanten. De mogelijkheden met het variëren van planten zijn eindeloos. Kies je favoriete groene planten, ga voor een wand met mos of ga juist voor kleurvariatie. Uiteraard is het ook mogelijk om te werken met lijnen of vakken. Door een plantenwand op maat te laten maken door bijvoorbeeld Plantenman, weet je zeker dat je een unieke wand krijgt. Een plantenwand is bij Plantenman namelijk handwerk en er wordt geluisterd naar persoonlijke wensen.

  

De voordelen van een plantenwand binnen

 
Naast dat een plantenwand er leuk uitziet, heeft het nog meer voordelen:
 

  • Het zorgt allereerst voor een gezonder leefklimaat én een boost aan zuurstof. Jij en je collega’s merken dit direct. Het zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar jullie zullen ook met een plezieriger gevoel op het werk zitten.
  • Je fleurt er het hele kantoor mee op. Planten en meer sfeer creëren gaan hand in hand samen.
  • Het neemt weinig ruimte in beslag. Is het kantoor niet groot, maar wil je wel graag planten in de ruimte? Een plantenwand neemt geen vloerruimte in beslag en is dus heel efficiënt qua indeling.
  • De planten hebben tot slot een geluiddempende werking.
     

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat ziekterverzuim daalt met planten op het werk, zo daalt het stressniveau van de werknemers. Dit klikt gek, maar met de hoeveelheid tijd dat met besteed op kantoor is dit zeker te begrijpen, de mens voelt zich nou eenmal beter in een natuurlijke omgeving. 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden met een plantenwand of losse planten? Bezoek de website van plantenman.nl

 

Gerelateerde artikelen

Arbeidsdeskundig onderzoek

Zoeken naar een incassobureau in Ede

Optimaliseer uw inkoopprocessen met behulp van een ervaren inkoop adviseur