CDV INFO
Image default
Bedrijven

Wat is VCA en wat komt er bij kijken?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, en een betreffend VCA certificaat wordt steeds vaker een vereiste voor bedrijven. Een betreffend certificaat is vooral in de bouw belangrijk. Als een bedrijf een VCA certificaat heeft, betekent dit dat het bedrijf en diens arbeiderskrachten veilig, gezond en milieuvriendelijk te werk gaan. Het bedrijf kent alle regels op deze gebieden. Alvorens een VCA certificaat te verkrijgen moet een bedrijf deelnemen aan een veelzijdig programma en wordt uiteindelijk getoetst. Een VCA certificaat voorkomt ook dat een opdrachtgever of aannemer bepaalde acties moet ondernemen om de veiligheid, milieuvriendelijkheid en gezondheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Het KAP adviesbureau geeft uitgebreid advies over VCA. Ook verleent de site hulp bij de training en toetsing en geeft het veelzijdige informatie over alles omtrent het VCA-certificaat en het progamma. Bij het KAP adviesbureau ben je als bedrijf of ZZP’er verzekerd van een VCA-certificaat, binnen een bepaalde tijd, binnen een bepaald bedrag.

Dit VCA-adviesbureau kan de volgende dingen voor jouw bedrijf betekenen:

– Het opstellen van een VCA-systeem (papier of online)
– Het opstellen van alle benodigde rapportages en analyses
– Het verzorgen van alle opleidingen
– Risico inventarissen en evaluaties opstellen en onderhouden
– Het onderhouden van een VCA-systeem
– Het oplossen van alle vragen omtrent VCA-systemen, certificaten en opleidingen
– En nog veel meer

Voor bedrijven zijn er verschillende soorten VCA progamma’s en certificeringen mogelijk:
VCA*
Voor bedrijven met minder dan 35 operationele werknemers, of bedrijven die alleen als onderaannemer dienen. Ook ZZP’ers vallen onder deze categorie.
VCA**
Voor bedrijven met meer dan 35 operationele werknemers, of bedrijven die als hoofdaannemer dienen.
VCA Petro-Chemie
Voor bedrijven die werkzaam zijn in alle sectoren van de chemie of de petrochemie met meer dan 35 operationele werknemers, of bedrijven die als hoofdaannemer dienen in deze sectoren. Onderaannemer-bedrijven en bedrijven met minder dan 35 operationele werknemers in deze sectoren, komen alsnog bij een VCA* certificering terecht.

https://kap-advies.nl/