CDV INFO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Taaltraining Russisch

Russische taal

Russisch is een taal die behoort tot Slavische talengroep. Het vormt samen met het Oekraïens en het wit Russisch, de oost Slavische taalgroep. Het Russisch is een wereldtaal, het is de officiële taal van de Russische federatie en daarnaast een werktaal van de VN. Het daarnaast co-officieel in Kazachstan, Kirgizië en Wit-Rusland. Daarnaast worden er in Rusland nog honderd andere talen gesproken naast het Russisch. In de top 10 van meest gesproken talen staat het Russisch op nummer 6. 162 miljoen mensen gebruiken het als moedertaal en daarnaast zijn er 110 miljoen mensen die het gebruiken als het tweede taal. De Russen maken gebruik van Cyrillische alfabet. Het bestaat uit 33 tekens waarvan sommige identiek zijn aan het Romeins alfabet. ADD

Russische taal belangrijk?

Eerder melden we al dat het Russisch een wereldtaal is dat in de top tien staat van belangrijkste talen in de wereld staat. Dat betekend natuurlijk dat een groot deel van de wereldbevolking het Russisch beheerst. Daarnaast is het Russisch de moedertaal van een van de grootste landen ter wereld. De VN heeft het Russisch ingevoerd als een van de werktalen. Het belang van het Russisch is dus groot.

Taaltraining Russisch

Het belang van het Russisch is groot, maar hoeveel Nederlanders spreken er Russisch en wat betekend dit?

Russisch leren is een lastige klus. Ze hebben een ander alfabet. Daarnaast maken ze gebruik van zes naamvallen en ook het werkwoorden systeem is heel anders. Daarnaast verschillen de klanken enorm. Om te beginnen wordt vaak geadviseerd om de taal eerst te leren verstaan en het te kunnen lezen. Daarna wordt in een cursus Russisch pas aandacht geschonken aan het spreken en schrijven. Het is hard werken voor studenten omdat het een taal is die relatief ver afstaat van het Nederlands. Belangrijk is om ook de cultuur van het land te ontdekken tijdens de cursus. In het Russisch is dit noodzakelijk om de juiste kennis op te doen. Uiteindelijk moet je niet alleen in het Russisch kunnen communiceren maar ook met Russen kunnen communiceren. Elk land heeft zijn gewoontes en zijn manieren. Over het algemeen kom je hier in de loop van tijd achter. Maar in Rusland is het verstandig om dit onderdeel te laten zijn van de taalcursus Russisch.

Maar daar krijg je zeker iets moois voor terug. Een inkijk in een land vol magie waar maar weinig mensen echt kennis van hebben. Benieuwd naar de mogelijkheden om Russisch te leren. Vraag vrijblijvend een intake aan.

https://www.add-coaching.nl/