CDV INFO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Personeelsadvies bij Simpra

Een personeelsadvies kan soms vrij handig van pas komen. Ik kan het weten. Mijn naam is Henk van der Lagermaat en ik werk op de afdeling personeelszaken. Het lijkt misschien een saaie baan, maar dit is het beslist niet. Ik maak van alles mee. De gekste verhalen komen voorbij en soms weet je niet goed hoe je dit moet oplossen. Dat is waarom ik op een bepaald moment Simpra inschakelde. Simpra heeft ons flink geholpen met een paar lastige kwesties. Zelf had ik nooit verwacht dat ik hulp zou vragen aan een instantie buiten ons bedrijf, maar dit heeft ons echt verder geholpen.

Waarom personeelsadvies?

Wat was er precies aan de hand dat ik vond dat dit nodig was? Ik zal de situatie even schetsen. Op één van onze afdelingen werkt een getrouwd stel. Soms is dit een beetje onhandig en niet iedereen vindt dit even fijn. Toch is dit geen reden om iemand te ontslaan en ze zijn getrouwd tijdens hun carrière bij ons bedrijf. Heel lang ging het goed, ze werkte prima samen en iedereen vond het goed. Toch veranderde er wat en mensen begonnen het te merken. Het stel begon elkaar te ontwijken. Ook gingen er verhalen rond over een andere mannelijke collega die tussen de twee zou zijn gekomen. Er ontstonden heel veel roddels op de werkvloer en dit had een slechte invloed op de samenwerking. Op een bepaald moment liep ik een afgesloten kamer in en werden de roddels bevestigd. De vrouw had inderdaad een affaire met de andere collega. Op dat moment werd alles erg ingewikkeld en schakelde ik Simpra in. Een personeelsadvies kon ik op dit moment wel gebruiken.

De aanpak

Ik vroeg om een personeelsadvies en dat kreeg ik. Op verzoek van Simpra gingen we in gesprek met de vrouw. Zij was namelijk de enigste die het hele verhaal wist. Zij kende haar man én haar nieuwe vlam. Ze moest proberen haar persoonlijke issues thuis te laten. Na een goed gesprek zowel met mij als met de mensen van Simpra werd alles beter. Het bleek goed doorgedrongen te zijn we zagen verandering in het gedrag. Na een maand nam de man ontslag en bleek een andere baan te hebben gevonden. We zijn erg blij met het personeelsadvies van Simpra en we hebben de goede sfeer op de werkvloer weer terug.