CDV INFO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement draagt bij aan het juiste talent op de juiste plek

Het inzetten van het juiste personeel op de juiste plek is cruciaal voor het succes van een organisatie. Het zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor meer tevredenheid onder het personeel. Dit is iets wat veel werkgevers zich realiseren. Maar hoe weet je of je optimaal gebruik maakt van je eigen talenten? Een outplacementtraject bij een professioneel outplacementbureau kan hierbij helpen.

Ontslag van een werknemer is vaak het gevolg van een werknemer die niet op de juiste plek zat. Het komt veel voor dat er bij ontslag een overeenkomst wordt opgesteld, waarbij ook het recht op outplacement opgenomen is. Voor werkgevers is dit een manier om de negatieve gevolgen die ontslag met zich meebrengt voor de werknemer te verzachten. Voor werknemers is dit de uitgelezen kans om op zoek te gaan naar werk dat beter aansluit bij de talenten.

Hulp en ondersteuning bij een dergelijke zoektocht is geen overbodige luxe. Een outplacementbureau kan in de eerste plaats handvaten bieden die helpen bij zelfreflectie. Professionele testen zijn een veelgebruikt uitgangspunt om in gesprek te gaan. Met behulp van een outplacementcoach komen veel mensen tot nieuwe inzichten voor hun verdere loopbaan. Zij ontdekken dat er ook mogelijkheden zijn die buiten de directe werkervaring liggen. Soms kan een bijscholingsadvies bijdragen aan het realiseren van een carrièreswitch.

Professionele outplacementbureaus hebben daarnaast gedegen kennis van de arbeidsmarkt en de kansen en mogelijkheden hierop. Samen met uw coach maakt u een individueel plan van aanpak en wordt u begeleid bij het schrijven van onderscheidende sollicitatiebrieven en het opstellen van een duidelijk CV. Ook zijn veel mensen geholpen met een sollicitatietraining, waarbij zij leren hoe zij zichzelf kunnen presenteren. Dit alles met als doel om de juiste talenten op de juiste plek te krijgen.

https://www.outplacementverzekering.nl