CDV INFO
Image default
Gezondheid

Het belang van een controle bij de tandarts

De meeste mensen gaan één keer in de zoveel tijd wel naar de tandarts. Het is echter belangrijk om dit niet alleen te doen wanneer u klachten ervaart. Een controle laten uitvoeren in ten minste één keer in het half jaar is erg belangrijk. Lees er meer over artikelen over gezondheid.

Waarom u het beste één keer per half jaar naar de tandarts kunt gaan

U kunt natuurlijk zelf bepalen hoe vaak u naar de tandarts gaat, maar het is wel verstandig om eens in de zoveel tijd een periodieke controle uit te laten voeren. Waarom dit zo is? Soms kunnen er problemen ontwikkelen in uw gebit die u zelf misschien niet direct doorheeft. Wanneer u af en toe een controle laat uitvoeren bij de tandarts, kunnen deze problemen sneller ontdekt en zo verholpen worden.

Een voorbeeld van een probleem dat vaak alleen ontdekt wordt bij de tandarts, is gaatjes. Gaatjes ontstaan vaak door verwaarlozing van het gebit, eten met veel suiker of alcohol gebruik. Gaatjes in de tanden zijn één van de meest voorkomende problemen in het gebit. Wanneer een gaatje niet op tijd gevuld wordt, kan de rotting zich verder verspreiden en kan dit uiteindelijk leiden tot het uitvallen van de tanden.

 

Behalve een bezoek aan de tandarts, kan het vaak ook nuttig zijn om zo nu en dan een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Vaak wordt u naar de mondhygiënist doorverwezen door uw tandarts. Als het goed is poetst u natuurlijk dagelijks uw tanden, maar het kan soms dat dit niet genoeg is, waardoor er bijvoorbeeld tandplak is ontstaan. Een mondhygiënist zal uw gebit grondig reinigen zodat uw gebit er weer voor een lange tijd tegenaan kan.

De juiste tandarts kiezen

Het is belangrijk om u op uw gemak te voelen bij de tandarts. Daarom is het ook erg belangrijk om de juiste tandarts te kiezen. Dit kan ervoor zorgen dat u er veel minder tegenop ziet om naar de tandarts te gaan, en een periodieke controle dus ook geen probleem hoeft te zijn. Uiteindelijk zult u er alleen maar voordelen aan ervaren dat u zo nu en dan een controle laat uitvoeren. Het kost