CDV INFO
Image default
Gezondheid

Hoe sapvasten de gezondheid ondersteunt

Sapvasten is een detox kuur waarbij je het normale dieet vervangt met gezonde sapjes en biologische producten met veel voedingsstoffen. Het ondersteunt je gezondheid op een positieve manier door je lichaam te reinigen van gifstoffen en de organen rust te geven. Op deze manier geef je je lichaam als het ware een reset. Dit zorgt voor ontspanning binnen je lichaam en je geest. Een detoxkuur is een gezonde manier om even van al je ongezonde gewoontes af te komen. Hulp nodig met sapvasten? Lees hier meer over in dit artikel.

De gezonde eigenschappen van sapvasten

Om de gezonde voordelen van een detox kuur door middel van groentesappen uit te leggen is het eerst verstandig om te weten hoe de kuur werkt. Je begint de kuur als eerst met een voorbereiding op de detox. Tijdens deze periode zorg je ervoor dat je lichaam gewend raakt aan de voeding. Vervolgens vast je 5 dagen lang. De enige voedingsstoffen die je binnenkrijgt zijn de biologische sapjes en alle andere producten die in het pakket voor sapvasten zitten. Vervolgens bouw je de kuur weer af en kan je doorgaan met je normale eetpatroon.

Omdat je tijdens deze kuur dus vooral biologische sapjes binnenkrijgt die rijk zijn aan voedingsstoffen krijgt je lichaam een gezonde boost. Daarnaast hoeven de organen minder moeite te doen om het voedsel te verwerken en te filteren van voedingsstoffen. De sapjes van de detoxkuur zijn rijk aan verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten. Paar deze sapkuur met het stoppen van ongezonde gewoontes zoals roken, alcoholgebruik of koffie en zorg ervoor dat je lichaam compleet vrij is van gifstoffen na deze detoxkuur. 

Door middel van een detox kuur ondersteun je jouw lichaam in het uitvoeren van de normale functies. Door voor een periode van 1 dag, 3 dagen, 5 dagen of 7 dagen je lichaam compleet te reinigen van allerlei gifstoffen zorg je ervoor dat je lichaam goed blijft functioneren en alle filters in je systeem worden gereinigd. Je kan ongezonde gewoontes wegwerken door middel van een sapkuur. Als de kuur klaar is merk je dat je een stuk meer energie hebt en je lichaam een stuk schoner aanvoelt. 

Een sapkuur bij Sapje

Wil je graag thuis een sapkuur volgen, dan is de website van Sapje de ideale plek om hier meer over te leren. Als je een sapvasten pakket besteld om de website van Sapje krijg je een breed assortiment aan verschillende groentesapjes, gember- en kurkuma shotjes, biologische soepen en recepten om te volgen tijdens de pretox en de aftertox. Met dit pakket kan je veilig en makkelijk een complete sapvasten kuur volgen in je eigen huis. Daarnaast zijn de producten 100% biologisch! Voor meer informatie over gezonde shotjes bekijk je de blog van Sapje.

https://www.sap.je/